Leskovac: Za obnovu “Sigurne kuće” Centar za socijalni rad dobio milion dinara pomoći

Loading

LESKOVAC – Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, potpisala je danas ugovore vredne blizu devet miliona dinara za realizaciju projekata u sigurnim kućama, svratištima i prihvalištima za decu. Centar za socijalni rad Leskovac, u čijem sastavu funkcioniše Sigurna kuća od strane Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture dobio milion dinara za zamenu kompletnih oluka i opšivanje fasade na južnoj i zapadnoj strani objekta.

“Ovo je treća godina kako Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u ove svrhe izdvaja novac, koji možda nije veliki, možda je simboličan, ali jeste jedna vrsta podrške organizacijama koje čine sve da poprave uslove u sigurnim kućama i ustanovama u kojima borave deca“, rekla je Mihajlovićeva, obraćajući se novinarima posle potpisivanja ugovora.

Potpredsednica Vlade rekla je da su ljudi koji se bave zaštitom žrtava porodičnog nasilja i zaštitom dece i heroji koji nisu sami u svojoj borbi, kao što nisu sami ni žene i deca koji su pretrpeli neki vid nasilja.

U ime potpisanika ugovora skupu se obratio direktor Centra za socijalni rad u Leskovcu Predrag Momčilović, zahvalio je potpredsednici Vlade i ministarstvu na podršci koju pružaju toj instituciji kroz projekte već treću godinu zaredom i poručio da će odobrena sredstva pomoći da se unaprede uslovi stanovanja u ovoj ustanovi, kako bi bila funkcionalnija, a sve zarad njenih korisnika. Rad Sigurne kuće u celosti finansira Grad Leskovac, na čelu sa gradonačelnikom dr Goranom Cvetanovićem, koji je i bio jedan od inicijatora rekonstrukcije objekta u kojoj se nalazi ova ustanova. Grad svake godine izdvaja značajna finansijska sredstva za njen rad, dok je za rekonstrukciju zgrade Sigurne kuće Grad izdvojio više od 3 miliona dinara.

Danas je potpisano devet ugovora sa udruženjima i organizacijama civilnog društva, ukupne vrednosti 8,75 miliona dinara, za projekte koji obuhvataju sedam sigurnih kuća – iz Niša, Leskovca, Vranjske Banje, Sremske Kamenice, Sombora, Smedereva i Sremske Mitrovice, prihvatilište za decu i mlade iz Kragujevca i svratište za decu iz Beograda. Glavni cilj konkursa je realizacija projekata za izvođenje radova na objektima za stambeno zbrinjavanje žrtava porodičnog nasilja i dece, u cilju poboljšanja njihovih uslova stanovanja – objavljeno je na zvaninom sajtu Grada Leskovca.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: