Марко Стојановић учествовао на 7. Међународном фестивалу стрипа у Сибињу, у Румунији

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Предавач у лесковачкој Школи стрипа „Никола Митровић Кокан“, добитник бројних домаћин и међународних признања широм света, професор енгеског језика Марко Стојановић, био је учесник 7. Међународног фестивала стрипа у Сибињу, у Румунији, који је одржан од 7. до 9. јуна. Био је позван да гостима из Мексика, Француске, Италије, Немачке, Бугарске и Румуније представи стрип у Србији, као и свој серијал „Вековници“.

Професора Марка Стојановића позво је организатор Међународног фестивала у у Сибињу (Sibiu), који је један од најважнијих и најугледнијих стрип фестивала у Румунији, да гостима широм Европе и света и посетиоцима из Румуније током предавања „Трансдунавски стрип“ представи девету уметност у Србији, као и свој серијал који је стекао статус балканског, „Вековнике“. Гостовао је заједно са српским интернационалцем Тиберијем Беком, који је на том предавају говорио о свом раду за француске издаваче.

Том приликом је Стојановић уживо, у току предавања, официјално позвао организатор да буде селектор за српски стрип у оквиру велике Међународне изложбе „Подунавски стрип“м која ће се, како је ексклузивно најављено, одржати у Софији током 2020. године. То је изложба која ће на једном месту окупити националне селекције стрипа свих држава кроз које протиче Дунав, а свака од земаља ће имати званичног селектора који ће одабрати оно што је из те земље репрезентативно и вредно презентовања осталим земљама и посетиоцима изложбе. За селектора Србије избран је управо професорМарко Стојановић, предавач у чувеној Школи стрипа „Никола Митровић Кокан“.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: