Драган Ристић из Маровца четврти међу 205 такмичара „Косидбе на Плавинцу“

Loading

МЕДВЕЂА – На падинама Горанског гаја, у Смедереву, у недељу 9. јуна 2019. године, пред око пет хиљада посетилаца, у организацији Удружења косача из Смедерева, одржана је јубиларни, двадесети пут „Косидба на Плавинцу“, најмасовнија манифестација ове врсте у окружењу.

Титулу најбољег, међу 205 пријављених косача, понео је Вук Вучковић из Прељине код Чачка, друго место је заузео Пљевљак Славиша Пуповић, ранији победник на такмичењу на Плавинцу, а трећи је био његов земљак Радмило Ћуковић. Међу женама, где је број пријављених ипак био знатно мањи, најбоља је ове године била Милена Јањушевић, друга Милена Ралић, а трећа Јелица Ивановић. Дведесет и пет метара дугачку, и 2 метра широку стазу, највештији су косили за око минут, а осим брзине стручни жири је оцењивао и технику и квалитет откоса.

У организацији Туристичка организација општине Медвеђа, нашу општину је на овој, манифестацији, представљао Драган Ристић из Маровца, прошлогодишњи победник косидбе на Маровцу. Ристић је, у конкуренцији 205 косача заузео, више него добро, четврто место.

Косидбу на прелепим падинама са погледом на Дунав, у близини Виле „Златни брег“, некадашњег летњиковца Обреновића, отворио је Драган Роган, председник Удружења косача у Смедереву. Такмичари су, осим из Србије, долазили из Црне Горе, Републике Српске, БиХ, Хрватске, Македоније…

(Извор: Туристичка организација општине Медвеђа)

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: