У Гимназији „Стеван Јаковљевић“ и Техничкој школи спремни за упис

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – Завршни испит за ученике основних школа широм Србије и у Власотинцу, почео је 17. јуна тестом из српског језика, тест из математике је данас, 20. јуна. Коначни резултати биће објављени 27. јуна, а након тога се креће предаја листе жеља. Распоред ученика по школама изаћи ће 7. јула и следи упис ученика у средње школе 8. и 9. јула.
Други уписни круг за кандидате који нису уписани у првом кругу почиње 8. јула када се поново предају листе жеља. Упис ових кандидата биће обављен 12. јула.
Ове године Гимназија „Стеван Јаковљевић“ у Власотинцу има на располагању 30 места на друштвено-језиком и 60 слободних места на природно-математичком смеру.
Техничка школа има по 30 места у четворогодишњим занимањима грађевински техничар, економски техничар и машински техничар моторних возила.
Међу занимањаима која су обухваћени дуалним образовањем по 30 места је планирано за модне кројаче и техничаре мехатронике (четворогодишње занимање) и по 15 места за браваре завариваче, оператере основних грађевинских радова, индустријске механичаре и руковалаце грађевинском механизацијом. Сва ова занимања обухваћена дуланим образовањем су трогодишња, осим техничара мехатронике.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor