Гимназија „Стеван Јаковљевић“ Власотинце: Петар Такић – ђак генерације

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – У Гимназији „Стеван Јаковљевић” у Власотинцу 103 матуранта добили су сведочанства о завршетку школовања. У овој генерацији било је 53 одликаша, а међу њима 20 вуковаца и 15 носилаца специјалних диплома. Пре поделе диплома и књига будућим студентима, хор је извео академску химну „Gaudeamus igitur“. У име колектива школе, матурантима се обратио директор Драгиша Поп-Илић, који им је пожело пуно среће у животу и раду.

Титулу ђака генерације понео је Петар Такић 4/3, за кога његови професори кажу да је оличење идеалног гимназијаца. Током четворогодишњег школовања такмичио се из многих предмета и остварио запажене резултате. Он има награде из хемије, историје и психологије. Редовно је био међу најбољима на Књижевној олимпијади, а ове године, као трећи у Србији, изборио је упис на Филолошки факултет у Београду без пријемног испита.

Поред рецитовања и писања поезије, Петар Такић је талентован за глуму. Трешко је побројати све његове улоге, а још се препричава како је глумио Његоша, Иву Андрића и Алексу Шантића. Као председник Ученичког парламента, организовао је хуманитарне акције и учествовао је на бројним међународним форумима за младе. Сви су сагласни да Петар Такић има одличне предиспозиције да постане одличан професор српског језика и књижевности.

„Надао сам се титули ђака генерације, јер сам у току средњошколског образовања доста помогао у промоцији школе као члан Драмске секције. У току четворогодишњег периода школовања, имао сам са школом око 50 јавних наступа. Такође, учествовао сам на бројним такмичењима, па сам на тај начин и очекивао титулу. Ми смо једна веома јака генерација, било је пуно добрих ученика, али професори су пресудили. Иако ми титула ђака генерације не значи много приликом уписа на факултет, то је једно лепо признање на које ћу се поносити целога живота. Највећу захвалност дугујем породици, а затим мојој разредној Вери Јовић и професорки књижевности Татјани Милић“, рекао је Петар Такић.

Аутор прилога:

Саша Станковић, професор Гимназије „Стеван Јаковљевић“

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: