Đaci iz Preševa, Bujanovca i Medveđe u dvodnevnoj poseti Beogradu

Loading

 

МЕДВЕЂА – Ученици шестог разреда основних школа из Бујановца, Прешева и Медвеђе, њих 140, ималу су прилику да обиђу Београд и крстаре Савом и Дунавом. Дводневна посета Београду ђацима 6. разреда омогућило је Координационо тело за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу, које је деци и наставницима обезбедило смештај и храну, док су локалне самоуправе платиле превоз и на тај начин сви заједно допринели да ова посета Београду буде за памћење.

Пловидбом Дунавом и Савом, ученицима су се придружили председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу проф. др Зоран Станковић, Андреа Орицио шеф мисије ОЕБС-а у Београду, Сем Фабрици, амбасадор ЕУ, Весна Недељковић, помоћник министра просвете и председставници општина Прешево, Бујановац и Медвеђа.

“За непуна два дана деца су пловила Дунавом, обишли Калемегдан, Зоолошки врт и још неке знаменитости наше престонице, док је утисака било много више, јер су се деца пре свега дружила са вршњацима из других средина. Велики број ученика до сада није био у прилици да посети Београд, па смо некима од њих остварили и велике жеље”, истакао је председник општине Медвеђа др Небојша Арсић.

Како ђаци кажу, најјачи утисак им је оставила пловидба рекама која је била и својеврстан час историје. „Надам се да ће ово прерасти у једну традицију и да ће сви ученици имати прилику да упознају Београд и ову нашу лепу земљу“, рекао је Зоран Станковић, председник Координационог тела за југ Србије.

Андреа Орицио, шеф мисије ОЕБС-а у Србији, сматра да је улагање у овакво путовање, вредност и јединствена могућност да се најмлађи сретну, размене искуства и разговарају.

“Ово је изузетна прилика, не само да виде Београд већ и да боље разумеју многе ствари, да се више друже и да пошаљемо поруку да заједно можемо све”, изјавила је Весна Недељковић, помоћник у Министарству просвете на одржаној конференцији за новинаре.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor