Narodni muzej Leskovac: Izložba „Istorija belgijskog stripa“ 29. juna

Loading

ЛЕСКОВАЦ – У Народном музеју у Лесковцу, у суботу, 29. јуна 2019. године, са почетком у 20.00 сати биће отворена изложба „Историја белгијског стрипа“. Најстарији стрип фестивал бивше Југославије, Балканска смотра младих стрип аутора, одржаће се ове године по 21. пут од 28. до 30. јуна, у просторијама Лесковачког културног центра, Народног музеја и Народне библиотеке “Радоје Домановић” у организацији школе стрипа „Никола Митровић Кокан”.

Будући да се ове године обележава 90 година од појаве Тинтина бегијског стрип аутора Ержеа, гост Балканске смоте ове године је стрип Краљевине Белгије. Уз презентацију коју ће Белгијски стрип имати на фестивалу, њему су посвећене и две изложбе. У суботу 29. јуна у 19:30 часова биће отворена изложба белгијског стрипа „Спиру за права“ у Народној библиотеци „Радоје Домановић“, а у 20 часова у Народном музеју ће уследити изложба „Историја белгијског стрипа“.

Град Лесковац је наставио своју несебичну подршку смотри и ове године, а организатори Балканске смотре младих стрип аутора су Марко Стојановић, Милош Цветковић, Иван Стојановић Фики и Марко Серафимовић, иначе предавачи и аутори из Лесковачке школе стрипа „Никола Митровић Кокан”, а суорганизатор је Лесковачки културни центар.

Позивамо Вас да присуствујете!

Срдачан поздрав из Народног музеја у Лесковцу

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor