Opšta bolnica Leskovac: Profesor Amdžad Parvaiz obučava hirurge

Loading

LESKOVAC – Profesor Amdžad Parvaiz, specijalista kolorektalne hirurgije, poznati svetski stručnjak opšte kolorektalne i naročito laparoskopske kolorektalne i robotske  hirurgije, gost je leskovačke Opšte bolnice, u okviru nacionalnog projekta LAPSERB.

Amdžadov poseban interes predstavljaju kolorektalni kancer i benigne bolesti. Jedan od nekolicine hirurga koji rutinski izvode laparoskopski metod za rektalni kancer, profesor Parvaiz je svoje rezultate predstavljao na mnogim međunarodnim konferencijama, a njegovi radovi su mnogo puta objavljivani u uvaženim časopisima, a Univerzitet u Portsmutu, u Engleskoja, postavio ga na mesto profesora hirurgije. Profesor Parvaiz je jedan od vodećih engleskih instruktora za specijaliste zainteresovane za laparoskopsku kolorektalnu hirurgiju, kao deo projekta engleskog ministarstva zdravlja.

Osim briljantne akademske i hirurške karijere, profesor Amdžad se pokazao kao veliki prijatelj srpske hirurgije, pre svega kao instruktor i predavač na ranijim radionicama -prenosi sajt Vesti i Oglasi juga.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor