Počelo “Leto u Vlasotincu 2019” koje će trajati do 30. jula

Loading

VLASOTINCE – Dečjim kolažnim programom sinoć je počelo „Leto u Vlasotincu 2019“. Ova višenedeljna kulturno-umetnička i zabavna manifestacija, koju je Kulturni centar pokrenuo 2005. godine, trajaće do 30. jula. U okviru ovogodišnjeg programa planirani su brojni koncerti, večeri folklora, pozorišne predstave, izložbe slika, projekcije filmova, promocije knjiga, predavanja. Otvarajući ovogodišnje Leto u Vlasotincu Boban Dimitrijević, direktor Kulturtnog centra, istakao je da je bogat i raznovrstan program za dane Leta omogućen zahvaljujući razumevanju i podršci lokalne samouprave.

Tradicionalno, Leto je počelo programom najmlađih učesnika, polaznika pripremnog predškolskog programa iz vrtića „Kolibri“ i članova mlađih grupa Folklornog ansambla „Crnilović“ i KUD „Bratstvo“.
Predškolci su se sinoć publici predstavili španskim dečjim plesom koje su sa njima pripremile vaspitačice: Suzane Stojanović, Ljubinka Mitić, Zorica Janković i Dušica Đorđević, uz organizacionu podršku Ljiljane Đokić. Ovom plesnom tačkom predškolci su nedavno učestvovali na 6. Međunarodnom festivalu muzičko-scenskog stvaralaštva dece u Lajkovcu.

Igrama iz okoline Leskovca u koreografiji Marka Stanojevića predstavili su se članovi KUD „Bratstvo“, dok su folklorci iz FA „Crnilović“ izveli „Igre iz Srbije“ i „Igre iz okoline Leskovca“ u koreografiji Marka Stojkovića.
Najuzbudljiviji deo programa za mališane, okupljene na platou ispred galerije Kulturnog centra, predstavljalo je druženje sa žonglerima, klovnovima i akrobatama, članovima akrobatske grupe USB iz Niša. Ova grupa je široj javnosti poznata po učešću u emisiji „Ja imam talenat“. Burni aplauz publike izazvala je akrobatska joga. Saši, Filipu i Jani se tokom interaktivnog programa na sceni pridružilo više desetina mališana, koji su uz muziku igrali sa njima. Razigrani mališani su se sa drugarima iz Niša rastali uz pesmu Ram Sam Sam.

Muzika, igra, dečja radost, smeh oživeli su kej na Vlasini i pridodali joj novi sjaj i čaroliju leta.
Večeras publiku u dvorištu Kulturnog centra očekuje koncert Vlasotinačkog ženskog pevačkog društva, koji počinje u 20:30 sati – piše list Vlasina.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor