Удружење грађана „Фестивал стара школа“: Пивски фестивал у Ладовици 26. и 27. јула

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ, ЛАДОВИЦА – Ове године ће се по 13. пут у власотиначком селу Ладовици одржати „Фестивал стара школа“ (Пивски фестивал Ладовица). Први пут фестивал је одржан 2006. године, а сама идеја око покретања је била да се новцем од улазница помогне Омладинском фудбалском клубу Прогрес. Помоћ фудбалском клубу која је покренута те давне 2006. године траје и данас.
„Од скромног почетка, фестивал је прерастао у регионални центар ундергроунд музике, који траје два дана. Протеклих година у Ладовици, панк престоници, посетиоци су имали прилику да чују познате групе: Ортодокс келтс Београд, Ритам нереда Нови Сад, Новембар Ниш, Бјесови Крушевац, Деца апокалипсе Зрењанин, Последни удар Скопље, Наблеснотесни Књажевац, Самостални референт Београд. Но, поред група са стране, публици су се сваке године представљали Цепени Ћунци и Хидроген, бендови из Ладовице. За вече присуствује око 1000 посетилаца из Власотинца и суседних места, а сваке године се трудимо да, сходно финансијама, публици представимо бар једно звучно име из света музике. Од почетка смо гурали сами „на мишиће“, док у последњих неколико година велику подршку и помоћ имамо од општине Власотинце. У наредном периоду планирамо да фестивал проширимо на неколико дана и жеља нам је да у Ладовицу доведемо бендове из иностранства, како би наш фестивал постао међународни. Организацију сматрамо као обавезу на коју се чека годину дана и за коју се живи у том периоду“, рекао је Марко Тасић, један од организатора.
Тринаести Пивски фестивал одржаће се 26. и 27. јула на терену за мале спортове у Ладовици, а организатор је Удружење грађана „Фестивал стара школа“ – преноси лист Власина.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor