Leskovac – Vučje: SBB fondacija u akciji “Ne prljaj. Nemaš izgovor!”

Loading

LESKOVAC,VUČJE – Društveno odgovorna kampanja SBB fondacije „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ ovog vikenda nastavljena je u Leskovcu. Eko tim SBB fondacije očistio jekupalište u Vučju kod hidroelektrane, udaljenom 10 kilometara od Leskovca, zajedno sa predstavnicima Gradske uprave Leskovac, JKP “Komunalac”, odeljenjem komunalne policije, kompanijom PWW i građanima.

„Nakon uspešnih akcije u Kragujevcu, Kraljevu i Novom Sadu, naš Eko tim nastavio je tradicionalnu društveno odgovornu kampanju u Leskovcu. Ovom kampanjom borimo za čistiju, zeleniju i zdraviju Srbiju i ona je sada već uveliko prepoznata u javnosti, zbog izuzetnih rezultata i doprinosa boljem i zdravijem životu građana. To nam je bio dodatni motiv da i ove godine nastavimo uz poruku da jedino dugoročnim aktivnostima i zajedničkim angažovanjem možemo da dođemo do krajnjeg cilja, a to je čistija i zdravija Srbija. Ovom prilikom zahvalio bi se predstavnicima Gradske uprave Leskovac, JKP “Komunalac”, odeljenju komunalne policije“ – rekao je Nikola Turnić, shop menadžer u SBB -u.

Član saveta Mesne zajednice Vučje, Jelena Stojanović kaže da je cilj ove akcije podizanje ekološke svesti među građanima, ali i podsećanje na odgovorno ponašanje prema životnoj sredini.

„Akcija podrazumeva čišćenje prilaza kupalištu, košenje trave, odvoženje smeća, kao i čišćenje rečnog korita. Što se tiče sezone kupanja na našem Vučjanskom moru, ono će biti otvoreno sledeće nedelje, kada vremenski uslovi to budu dozvolili. O bezbednosti kupača brinuće spasioci“ – rekla je Stojanović.

Da podsetimo, akcija čišćenja svakog vikenda održavaće se u nekom drugom gradu u Srbiji.

SBB fondacija je u periodu od četiri godine očistila 82 grada i odigrala predstavu „Ko to tamo prlja“ za 25.000 dece. Pored toga, proizvedeno je i podeljeno 40.000 eko kesa, donirano je 21 dečje igralište širom Srbije, a u 2018. godini pokrenut je projekat „Ne prljaj. Nemaš izgovor! – IZAZOV!“ u kojem je do sada učestvovalo 52.328 dece iz 2522 odeljenja, odnosno 614 škola. U narednom periodu, fondacija će nastaviti da svojim aktivnostima širi svest o važnosti zaštite životne sredine, kako bismo našu zemlju učinili lepšim i boljim mestom za život.

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor