Drum Dum Fest 009: Bubnjarska radionica Srđana Dunkića

Loading

LESKOVAC – U petak, 19. jula, u Omladinskom klubu u Leskovcu bubnjarsku radionicu održaće neprikosnoveni i jedan od najboljih bubnjara sa ovih prostora Srđan Dunkić. Početak radionice zakazan je za 18 časova. Takođe, on će iste večeri nastupiti i sa sastavom Miško Plavi Trio u Narodnom pozorištu Leskovac. Miško Plavi Trio na binu stupa u 21 sat i 20 minuta.

Srđan Dunkić, profesionalni bubnjar, rođen je u Beogradu 1976. godine i prvi put upoznaje scenu sa tek devet godina života. Njegovo interesovanje za muziku počelo je jako rano, imao je četiri godine. Počeo je sa časovima bubnja i uvek imao ogromnu podrušku od strane svog oca, profesionalnog basiste i pijaniste. Tokom svoje karijere imao je prilike da budeo deo velikih projekata u Srbiji, onda Evropi, Sjedinjenim Američkim Državama i Japanu.

Jedan od njegovih zaštitinih znakova je raznolikost izvedbe koja sadrži stilove kao što su džez, rok, metal, rege, ska, latino, fank, pop, kantri muzike, Drum & Bass.

DDF 009: Zašto bubnjevi?

Srđan Dunkić: Nemam pojma (smeh). Potičem iz muzičke porodice i nekako sam ja prihvatio bubanj. Počeo sam jako rano i tada mi je taj instrument bio najinteresantniji, tako je i ostalo.

DDF 009: Da li je danas lakše mladima da se bave muzikom i da uspeju u muzičkom svetu?

Srđan Dunkić: Mislim da je jeste, mi smo u 21. veku, doba interneta i društvenih mreža, svi smo spojeni. Kada sam ja imao 11 godina, saznavali smo informacije “od usta do usta” nevezano da li je to bilo reči o nekom snimku, školi, pločama, morali smo da se snalazimo.

DDF 009: Iz ugla muzičara i bubnjara, koliko je važno imati programe DDF Kids i DDF Teens, a koje ima Drum Dum Fest?

 Srđan Dunkić: Mislim da je to od vitalnog značaja za rast i razvoj naših mladih nada. Da prosto imaju pristup nekom većem iskustvu i znanju, da prosto nauče da čuju i da to možda kasnije shvate. Tako da mislim, da je super da tako nešto sada postoji.

DDF 009: Da li možemo da otkrijemo deo programa Vaše radionice?

Srđan Dunkić: U principu ja više volim da pričam ljudima, nego da im sviram, jer ako se više svira onda se obrati pažnja na određene delove muzičke koji ih zanimaju, fokusiraju se na to i prestanu da slušaju, sačekaju da se završi i onda pitaju za neki deo od pre deset minuta, šta je to? Tako da više volim da pričam, da zajedno dođemo do nečega, da bi to mogao i da im odsviram, kako bi imali potpunu sliku.

DDF 009: Koji je najsvetliji trenutak u Vašoj karijeri?

Srđan Dunkić: Rođenje ćerke! To je moj najsvetliji trenutak koji mi je dao snage da nastavim da se bavim ovim čime se bavim profesionalno od rane mladosti.

Pored prestižnog svetskog sajma EXPO u Berlinu i Nagoji, jedan od velikih internacionalnih projekata je rad na pesmi “Čaroban” (The Magical) koja je predstavljala Srbiju na pesmi Evrovizije.
Srđan je nastupao i nastupa sa velikim imenima kao što suZeljko Samardzic, Kiki Lesendric & Piloti, Natasa Bekvalac, Marija Serifovic, Zana, Vasil Hadžimanov Band, Leb i Sol ( 2008 (wink) Misko Plavi trio Japan tour 2011, Toni Kitanovski, Theodossi Spassov, Rosen Rocco Zahariev, Bachar Khalife, Nigel Kennedy,  Antonis Remos, Konstantin Kostjukov, Marko Đorđević (NY), Vasil Hadzimanov, Rambo Amadeus,  Zdravko Colić, Zeljko Samardzić, Zoran Kiki Lesendrić, Bisera Veletanlić,  Brankica Vasić Vasilisa, Marina Perazić, Tanja Jovicević, Tijana Dapcević,Leontina Vukomanović, Nataša Bekvalac, Ana Stanić,  Lena Kovacević, Sladjana Milosević, Marija Serifović, Bojana Stamenov,  Tanja Banjanin, Aleksandra Kovač, Kristina Kovač, Kornelije Kovač, Ogi Radivojević, Slobodan Trkulja, Djordje David Nikolić, Dado Topić, Miro Ungar,  Bojan Zulfikarpasić, Dragoljub Djuričić, Misko Plavi, Dejan Cukić, Sergej Trifunović i mnogi drugi.

 Učestvovao je i na sledećim projektima: Mi nismo andjeli 2, Kada porastem bicu kengur, 011 Film Gorana Paskaljevica, Doktor Dzekil i mister Hajd (National Theatre), Zdravo Evropo (RTS), Mega Deki (RTV Pink), Marko Zivic show (RTV Fox), Ivan Ivanovic show (RTV Prva), TLZP S3 i S4 ( TV Prva).

Drum Dum Fest 009 biće održan 18. i 19. jula u Leskovcu. Tokom predfestvalkse večeri, 17. jula, biće otovrena izložba radova koji su pristigli na DDF foto konkurs “Objektivom kroz muziku Vol. 2”. Ulaz na sve programe festivala je besplatan.

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: