TV Leskovac posle promene vlasništva zvanično dobila novo rukovodstvo

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Од данас, после јучерашње примопреда дужности, ТВ Лесковац званично руководи директор Велибор Стојковић, донедавни власник „Екос“ радија, а дужност главне и одговорне уреднице преузела је Ана Јовановић, дипломирани новинар, која је и раније била запослена у овој најутицајнијој ТВ у Јабланичком округу. ТВ Лесковац купио је на берзи Радоица Милосављевић, из Крушевца, познат у јавности као власник неколико ТВ станица. Како јавља агенција ЈУГмедиа, на посао су дошли сви упосленици сем донедавне главне и одговорне уреднце Наташе Ђорђевић. Она је, иначе, основала која свој сајт „Stav.life.

На званичном сајту ТВ Лесковац, између осталог, пише: Као датум оснивања Телевизије Лесковац забележен је 28. април 1994. године, мада је експериментални програм емитован годину дана раније. Прву дозволу, тадашње јавно предузеће чији је оснивач била Скупштина општине Лесковац, добило је 1992. а уговор о коришћењу фреквенције обновљен  је 1998. године. Новембра 2007. ЈП Телевизија Лесковац приватизована  је од стране већинског власника Владице Јовановића. Марта  2008. добили смо дозволу за емитовање телевизијског програма  за локално подручје, Радиодифузна област 1.
Телевизија Лесковац је најутицајнији медиј на југу Србије, а успешно пословање, професионалност и отворена програмска политика обезбедили су нам високу гледаност и место у клубу неколико највећих локалних ТВ станица у Србији. Са жељом да будемо и бољи – опремљенији, успешнији, гледанији – свакодневно настојимо да, и садржајем и квалитетом, обогаћујемо програм. Окосница програмског садржаја су информативне емисије које се емитују осам пута дневно, као пет издања локалних вести и три издања локалне информативне емисије “Панорама”.
У очекивању нових законских прописа, који ће бити у складу са стандардима Европске Уније,где ће се у потуности регулисати етарски простор у нашој земљи, Телевизија Лесковац је уложила значајна финансијска средства у набавку опреме. Прве значајније кораке ка дигитализацији почели смо да чинимо октобра 2000. године, а сада је комплетна продукција Телевизије Лесковац дигитализована. Циљ Телевизије Лесковац  а.д. је објективан и непристрасан програм  и маркетиншка подршка свим привредним субјектима. И даље радимо на себи, настојећи да се дограђујемо у техничком, кадровском, организационом, програмском и сваком другом погледу, и да идемо у корак с временом. Оно, чиме се посебно поносимо је то да  и након  приватизације, Телевизија Лесковац остаје кућа коју грађани Лесковца сматрају својом.

 

 

 

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor