Medveđa: Francuski turisti na prijemu kod predsednika dr Nebojše Arsića

Loading

МЕДВЕЂА – Председник општине Медвеђа др Небојша Арсић угостио је у свом кабинету госте из иностранства који су решили да свој одмор проведу у једној мирној туристичкој средини каква је Медвеђа. Малиша Симић, који више од 20 година живи и ради у Француској, довео је иностране туристе како би уживо видели све лепоте које су могли само из прича да чују од наших људи у дијаспори. Он је решио да свој зарађен новац у иностранству уложи и направи велепни хотел у Медвеђи, у коме последњих година углавном бораве инострани туристи. Оно по чему се још издваја у својој понуди, јесте могућност изнајмљивања квадова којима можете посетити оближња туристичка места, попут Ђавоље вароши, Царичиног града, или пак Ђоровог водопада и Мркоњског виса у Медвеђи.

“Наш циљ је да се људи попут Малише врате из иностранства и у Медвеђи отворе сопствени бизнис чиме би још више оживели родни крај. Иако је сврстана у слабије развијене, општина Медвеђа није мале површине. На неких 524 квадратна километра, распоређена су природна богатства које красе нашу општину. Туризам као водећа привредна грана из године у годину диже се на виши ниво. Ускоро ће почети изградња модерног велнес спа центра у Сијаринској Бањи по концепту на стари римски стил, чиме ћемо унапредити туристичку понуду која ће за посетиоце бити велика атракција. Општина Медвеђа је издвојила 12 милиона динара за уређење Сијаринске Бање. Поред туризма, нашу општину вуче напред и рудник „Леце” који тренутно запошљава око 450 радника. Педесет одсто територије општине Медвеђа је под шумом, тако да је у Медвеђи изузетно чист ваздух а наша градска вода једна од најбољих и најпиткијих овога краја. Не могу а да не поменем податак који истичем као нашу велику предност, а то је да је општина Медвеђа мултинационална и да гаји веома добре међуљудске односе са свим мањинама који у њој живе. Стога, позивамо и све ваше пријатеље да дођу и посете овај крај, и увере се у гостопримство наших домаћина. Још од Великог рата Срби су Французе сматрали за своје велике пријатеље, а ви ћете увек бити наши драги гости”, изјавио је председник општине Медвеђа у разговору са гостима из Француске.

Малиша Симић преноси да су туристи из Француске презадовољни гостопримством и свиме што ово место нуди: здравом храном, чистим ваздухом и лепом природом.

 

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: