Turistička organizacija opštine Medveđa: Obeležena 12. godišnjica rada

Loading

МЕДВЕЂА – Tуристичка организација општине Медвеђа, 17 јула 2019. године, обележила је дванаестогодишњицу рада. Поред обележавања Дана Туристичке организације у Петриљу је отворена и школа за младе таланте, гусларе, гајдаше и фрулаше.

Прослава годишњице одржана је у просторијама некадашње основне школе у Петриљу а прослави су поред многобројних гостију присуствовали председник општине Медвеђа др Небојша Арсић, заменик председника општине Горан Ивановић и Милан Стевановић, председник Скупштине општине Медвеђа.

„Данашња манифестација је одржана из два разлога. Први је обележавање дванаестогодишњице рада Туристичке организације у општини Медвеђа а други разлог је почетак рада школе за младе таленте гусларе, гајдаше и фрулаше. На овој манифестацији присуствовали су и првих пет полазника ове школе. Ова неформална школа отворена је у сарадњи са Удружењем гуслара и писаца епске поезије. Часови ће се одржавати у просторијама основне школе у Петриљу, на дестинацији Ћоров водопад. Предавачи су Миљан Токовић, Милован Милошевић и Радосав Додеровић, председник Удружења гуслара и писаца епске поезије. Сви полазници на крају добијају диплому/захвалницу Туристичке организације али је јако битно напоменути да је школа за гусларе, гајдаше и фрулаше бесплатна. Захваљујући одличној сарадњи са локалном самоуправом за све заинтересовану децу биће обезбеђен и бесплатан певоз и ужина“ рекао је Љубиша Ристић, директор Туристичке организације општине Медвеђа.18

После официјелног дела, бројни гости и запослени у туристичкој организацији су отпочели вишечасовно, пријатно дружење уз звуке традиционалних народних инструмената.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor