Batulovce: Uređuju kanale i ulice uz pomoć lokalne samouprave

Loading

VLASOTINCE – Žitelji Batulovca od čišćenja kanala, koje je u toku, imaće najviše koristi u odnosu na žitelje ostalih sela, jer kroz Batulovce prolaze tri kanala koji skupljaju vodu iz Orašačke doline, smatraju meštani.

-Ja se za mojih 50 godina ne sećam da su ikada čišćeni. Pošto voda nije mogla zbog rastinja da ide kanalom, decenijama plavi njive koje su onda za tu sezonu neupotrebljive, a na njima ostane i sav otpad koji ljudi bace u u dolinu od Orašja naniže. Ima tu mnogo i ljudskog nemara.  Značilo bi mnogo da dobijemo lokaciju na kojoj može da se odlaže otpad,  kaže potpredsednik Saveta MZ u Batulovcu Slaviša Pešić.

Iako je za žitelje Batulovca čišćenje kanala jedan od najvažnijih poslova u poslednjih nekoliko decenija , u ovom selu nedavno je asfaltirana kružna ulica koja vodi pored groblja, dužine 640 metara. Sredstva, u iznosu od 4,5 miliona, obezbeđena su iz budžeta opštine Vlasotince.

Kanali, u dužini od 25 km na području vlasotinačke opštine, čiste se sredstvima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, gde je opština Vlasotince dobila projekat vredan 64 miliona dinara.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: