Od ponedeljka počinje rekonstrukcija državnog puta Lebane – Medveđa

Loading

МЕДВЕЂА – Председник општине Медвеђа др Небоја Арсић разговарао је са в.д. директором ЈП„Путева Србије“ Зораном Дробњаком.  Тема састанка била је динамика око реализације раније најављеног завршетка и повезивања, новим слојем асфалта, деонице магистралног пута Лебане-Медвеђа у дужини од преосталих 5 километара.

Састанку су присуствовали представници стручних служби општинске управе, конкретно из Одељења за урбанизам, које су припремиле списак праваца локалних путева које је неопходно што пре урадити, јер су у јако лошем стању након непогода које су протеклог викенда задесиле општину Медвеђа.

Након одржаног састанка, договорено је асфалтирање 20 локалних путева којима је дат приоритет, а завршетак радова се очекује до средине септембра. За те потребе биће издвојено 30 милиона из општинског буџета. „Захваљујући Влади Републике Србије и Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре „Путеви Србије“ издвојиће око 200 милиона динара за 15 километара пута као и за санацију клизишта код рудника Леце. Радови ће кренути од понедељка“, нагласио је в.д. директор ЈП„Путева Србије.

„Као што је рекао и господин Дробњак, путеви живот значе, без путева нема живота. Са том констатацијом се морамо сви сложити. Општина Медвеђа је девастирано подручје, рељефно и разуђено. Многи локални и махалски путеви су у доста лошем стању. Наш буџет је мали да би покрио улагања у путну инфраструктуру и за све правце на територији општине Медвеђа, зато нам је потребна помоћ државе и “Путева Србије”.

Путевима ћемо задржати људе на селима и спречити даље миграције ка унутрашњости. Да подсетим, приликом недавне посете председника државе Александра Вучића општини Медвеђа, добили смо обећање да ће се у најскоријем року започети реконструкција магистралног пута Лебане-Медвеђа, у преосталих 5 км. Сада је већ извесно, од понедељка решавамо нашу болну тачку када и почиње асфалтирање те деонице ”, истакао је председник општине Медвеђа др Небојша Арсић.

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: