Vučje: Održana 5. manifestacija „Dani kruške“

Loading

 

ЛЕСКОВАЦ, ВУЧЈЕ – У Вучју је данас, пету годину заредом, одржана манифестација „Дани крушке“, која има за циљ промоцију пољопривредних произвођача и ове културе по којој је вучјански крај препознатљив. Присутнима се обратио одборник Скупштине града Лесковца Братислав Анђелковић: „Данашња манифестација „Дани крушке“, која се ове године одржава 5. пут, полако прераста у традицију нашег краја. Од укупне површине засада под крушком је преко 530 хектара, што износи око 10 посто од укупне површине под засадом воћа у Јабланичком крају. С обзиром на то да се највеће површине под крушком налазе управо у вучјанском крају, ова манифестација представља добру прилику да произвођачи прикажу најбоље од овог воћа, да добију корисне савете од стручних служби и унапреде своју производњу.“

Председник Савета месне заједнице Дејан Пешић захвалио се градоначелнику др Горану Цветановићу и локалној самоуправи на подршци коју пружају пољопривредним произвођачима и месним заједницама.

У оквиру „Дана крушке“ органозовано је такмичење у брзој припреми крушака за компот, а додељене су и награде за највећу површину на којој се узгајају крушке , за најлепшу гајбу крушака, за најбољу ракију и за најмлађег узгајивача крушки. Заменик градоначелника др Јасмина Ранђеловић уручила је награде најбољима и срећним добитницима – објављено је на званичном сајту Града Лесковца.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor