Dušan Dojčinović, pisac: Od „Ukletog broda“ do „Peščanog sata“

Loading

LESKOVAC – Da Vam i ja ispričam priču, ili da makar proćaskamo… Naime, moj fenomen nije samo u književnom stvaralaštvu, već prožima i estradu, kao i novinarstvo. Moj prvenac je Ukleti brod doživeo je štampano izdanje zahvaljujući nesebičnoj pomoći gradonačelniku Leskovca dr Gorana Cvetanović, sponzorima, prijateljima i porodici.

Od prilike deset različitih književnih vrsti, stvoreno je, u razmaku od dve godine i nešto, počev od romana: U potkrovlju Barbara (Nova poetika, iz Beograda, bila je zainteresovana da potpiše ugovor sa mnom, ali zbog finansijske nemogućnosti, to sam odložio), tu je i roman Dnevnik pete zime (sa kojim sam konkurisao kod Izdavačke kuće Klett iz Beograda, naravno nije prošao, ali je rukopis privukao pažnju, prijatelja, i kolega po peru). Krajem prošle godine, je moj fenomen, što se tiče književnog stvaralaštva zapazio i zabeležio Zoran Radenković novinar i dopisnik TV Pink iz Niša.

Izdvojio bih novele: Ja sam Ono. (priča: devojčici koja odrasta u Nato okruženju na selu 1999.godine. (Tićmi-Stefan Mitić, bestselera Lagune, sa knjigom Ja sam Akiko, pročitao je moju novelu u fajlu i zaželeo mi sreću sa pisanjem).

U periodu od dve godine, napisao sam pregršt dramskih tekstova: Vodič za pozorišnu prestavu, na dijalektu, potom, Ucenjivači, po ugledu na dramski tekst Vilijema de Mila, Obmanjivači, a svemu tome je šlagort dala Ana Stjelja, koja je prevela ovo ne mnogo obimno delo; kao i što je moju novelu Peščani sat,  objavila za sada u elektronskom obliku na svom blogu Istočni biser).

U međuvremenu, moje priče objavljuju portali širog reginona: Bašta Balkana: Vampiri, potom Glasnik medija centar 016: Moj tatko tatko na l’žovi itd.

Prijateljski pozdrav.S poštovanjem.Kad složite kockice i objavite na portal javite mi!Hvala unapred!!

Dušan Dojčinović

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: