Prva harmonika Srbije “Sokobanja 2019”: Pobednik Boris Milić iz Grdelice

Loading

ЛЕСКОВАЦ, ГРДЕЛИЦА -Симболичним спуштањем заставе и проглашењем овогодишњег победника завршена је 57. манифестација Прва хармоника Србије „Сокобања 2019”. Ове године прво место у конкуренцији сениора и титулу „Прва хармоника Србије” понео је седамнаестогодишњи Борис Милић из Грделице, друго место заузео је Петар Марковић из Пуковца, а треће Ранко Стојменовић из Беча. Победник фестивала добио је хармонику марке „Дивал”, дар Туристичке организације Сокобања која је и организатор фестивала заједно са Општином Сокобања преноси портал – СОКОпрес.

‒ Осећам се фантастично. Овом приликом бих се захвалио свом учитељу Далибору Стојиљковићу из Власотинца који је најзаслужнији за мој успех. Око шест година свирам хармонику и данас сам стигао до жељеног циља. Конкуренција је била веома јака али сам успео да се изборим за титулу најбољег. Ово није први пут да се такмичим у Сокобањи, имао сам прилику да, у претходним годинама, освојим прва места у три категорије, старији пионири, млађи јуниори и јуниори ‒ каже Борис Милић.

Прве вечери, наступили су такмичари млађих категорија. У конкуренцији млађих јуниора прво место заузео је Јован Пајовић из Чачка, друго Дејан Савић из Беча, а треће место Жељко Јевремовић из Драгошевца.

Међу „петлићима” најбољи је био Јован Станојевић из Беча, другопласирани Давид Чолић из Шапца и трећепласирани Лазар Чутовић из Горњег Милановца.

У категорији пионира прво место је припало Милану Пајићу из Жабара, друго место Николи Симићу из Параћина, а треће Милошу Балчину из Земуна и у категорији старијих пионира прво место је заузео Лазар Станојевић из Падинске Скеле, друго Ђорђе Кристивојевић из Седлара и треће Андрија Живановић из Јевремовца.

 

Након наступа и проглашења најбољих наступио је Дејан Петровић и „Биг бенд”, победник Сабора у Гучи. Друге вечери наступили су такмичари у категоријама, јуниори, дуети до 15 година и сениори. Најбољи јуниор био је Немања Ђаковић из Брчког у Републици Српској, друго место освојио је Никола Станојевић из Грделице, а треће Димитрије Цветковић из Младеновца. У категорији дуета победили су Филип Цветковић из Лесковца и Андрија Младеновић из Сурдулице.

Након церемоније проглашења најбољих и поделе медаља концерт је одржао Мирослав Илић.

 

Ове године учешће на фестивалу узело је 44 такмичара из целе Европе, а стручни жири је радио у саставу Миша Мијатовић, Синиша Вићентијевић и Иван Најдић.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor