Vinski bal 2019 – boginja vina Leskovčanka Jovana Mitić, mis šarma i fotogeničnosti Aleksandra Ristić i Milica Nikolić

Loading

VLASOTINCE – Prosidba na bini, poslednja pesma i kiša koja počinje jače da pada – scena je sa koncerta Dragane Mirković kojim je završen ovogodišnji Vinski bal. Posetioci svih uzrasta uživali su sinoć pored Vlasine na koncertu koji je trajao 40-ak minuta duže od planiranog.

Tokom dana održan je 4. Međunarodni salon vina na kome je svoje proizvode predstavilo 30-ak izlagača iz zemlje i regiona.
-Posle decenija stagniranja i propadanja, mladi ljudi i domaćini su rešili da obnove zasade i ponovo prave dobra domaća vina. To, naravno, nije u obimu kao od pre nekoliko decenija, prosto je teško dostići taj obim, ali je važan pomak u revitalizovanju vlasotinačkog vinogorja. Kao podršku tom naporu, lokalna samouprava je ove godine odvojila 4 miliona dinara za subvencije u voćarstvu i vinogradarstvu i nadamo se boljim danima za vlasotinačko vinogorje. Takođe, čast nam je da su najznačajnije vinarije iz zemlje i regiona stavile Vlasotince na svoju poslovnu mapu i došle na salon vina – rekao je Zoran Todrović, predsednik opštine Vlasotince.
Na završnoj večeri za „boginju vina“ izabrana je Leskovčanka Jovana Mitić, mis šarma je Aleksandra Ristić, a mis fotogeničnosti Milica Nikolić.
Nastupili su mališani PU „Milka Dimanić“, leskovačke mažoretkinje, karnevalska grupa, a pažnju je izazvala i revija venčanica.  Svečana povorka koju su činile vinogradarske vile, mažoretkinje, vinski vitezovi, folklorni ansambli i karnevalska grupa prošla je gradom od platoa ispred zgrade opštine do letnje pozornice.U ranim popodnevnim satima okončana je i manifestacija „Izađi mi na teglu“, na kojoj je pobedila ekipa „Pčelice“.
Organizator „Vinskog bala“ je Turistička organizacija, generalni pokrovitelj opština Vlasotince, a manifestaciju su i ove godine podržali brojni sponzori – prenosi agencija Publika.

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor