Ministar Zoran Đorđević otvorio 30. “Roštiljijadu“, koncert Lepe Brene

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Локални интернет портали објавили су, уз бројне фотографије, почетак јубиларне, 30. „Роштиљијаде“ , уз нагласак да је ову манифестацију синоћ отворио Зоран Ђорђевић, министар рада и социјалне политике.
Уз мажореткиње, прве трубе Гуче Елвиса Бајрамовића, Стефана Живојиновића, Лепе Брене  и више десетине хиљада грађана који су дошли не само из Лесковца већ из целе Србије и иностранства, на спектакуларан начин, уз петоминутни ватромет, отворена је јубиларна 30. Роштиљијада – преноси портај Ромиинфомедиа.
Роштиљијаду је званично отворио министар  рада и социјалне политике у Влади Србије Зоран  Ђорђевић који се захвалио Лесковчанима што негују традицију свог роштиља и што подижу углед Србије у свету. Поред министра Ђорђевића обратио се градоначелник Лесковца Горан Цветановић и директор Туристичке организације Лесковца Небојша Коцић.
Цветановић је казао да Лесковачка Роштиљијада три деценије постојања слави као бренд познат и ван граница Србије и као једна од најзначајнијих домаћих туристичких манифестација.
Према оцени постетилаца „Роштиљијаде“ који су били и на фестивалу трубе у Гучи, лесковачка манифестација је пуно боље организианија, садржајнија и посећенија од фестивала у Гучи.
После званичног отварања „Роштиљијаде“, посетиоци су уживали уз одличан наступио оркестра Елвиса Бајрамовића, овајача овогодишње прве трубе у Гучи. Лепа Брена која је била и звезда вечери, одржала је спектакуларан двочасовни концерт који је одушевио све посетиоце првог дана 30. јубиларне „Рошиљијаде“.
У време трајања фестивала роштиља који траје до 1.септембра  очекује се велики број посетилаца, љубитеља роштиља, доброг укуса и забаве из целе Србије и Европе – наводи овај портал.
Сајт Југомедиа наводи: „Добродошлиошли у град роштиља, у седиште забаве и доброг укуса, добродошли у Лесковац“, овим речима пожелео је градоначелник Цветановић добродошлицу на Роштиљијади, а част да отвори ову 30. јубиларну манифестацију имао је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић.
Он је, пре величанственог ватромета, казао да је Лесковац у данима „Роштиљијаде“ „метропола роштиља и мајстора кулинарства“. „Роштиљијада је понос и бренд Србије и ја морам да се захвалим Лесковчанима зато што улажу труд и напор да ова манифестација из године у годину изгледа све боље. То је понос наше Србије и ви подижете углед нашој земљи“, казао је Ђорђевић.
Градоначелник Горан Цветановић је додао да је Лесковац град који се свакодневно модернизује, прати савремене трендове, али  се труди да не мења оно што је добро из његове традиције, подсећајући да овај град има већ три бренда – „лесковачко роштиљ месо“, „лесковачки ајвар“ и „лесковачку спржу“.
Лесковчани у наредних седам дана имају задатак да направе највећу пљескавицу на свету, већу од прошлогодишње од 67 килограма, и највећу пљескавцу „из руке“ која је имала 3,5 килограма. „Највећа пљескавица ће бити сигурно три пута већа од оне прве направљене 1989. године“, обећао је директор Туристичке организације Лесковац Небојша Коцић.
До суботе ће постетиоце ове манифестације забављати Лепа Брена, Црвена Јабука, Ван Гогх и Рибља Чорба, Ацо Пејовић, Харис Џиновић и Северина.
На сајту ЈУГпресс-а можтепрочитати: У Лесковцу је вечерас отворена 30. „Роштиљијада“. Манифестацију је свечано отворио министар за рад Зоран Ђорђевић. Лепа Брена наступа на крају прве вечери.
Мини наступом КУД „Леминд“, дефилеом мажореткиња све три генерације, бубњарима и добошарима са ДРУМ ДУМ феста, уз Роштиљка, маскоту „Роштиљијаде“, почео је програм јубиларне 30. Роштиљијаде.
Роштиљијаду је отворио министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, који је рекао да је „Роштиљијада“ препозната не само у Србији, него и у свету као бренд Србије. „Захваљујем свим Лесковчанима који из године у годину улажу труд и напор да ова манифестација из године у годину изгледа све боље и боље. Ово је понос наше Србије, а ми ћемо као влада увек подржавати овакве ствари, пошто оне подижу углед нашој земљи.“
Добродошлицу је пожелео и градоначелник Лесковца Горан Цветановић рекавши да је Лесковац град са душом, а гостима пожелео да се лепо проведу и поново дођу у Лесковац.
Након церемонија свечаног отварања и ватромета, уследио је наступ блех оркестра Елвиса Бајрамовића, овогодишњег шампиона на такмичењу трубача у Гучи. Након тога свој концерт одржала је и група „Валтер” и Тања Ивановић. Вече завршено двочасовним концертом Лепе Брене.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: