Leskovac: „Igre na vodi“ na grdeličkom bazenu

Loading

ЛЕСКОВАЦ, ГРДЕЛИЦА – Данас су у организацији Града Лесковца и Одбора за превенцију болести зависности и борбу против верских секти отворене прве „Игре на води“ на грделичком базену. Стефан Китановић, члан Градског већа, истакао је да Град Лесковац на челу са градоначелником др Гораном Цветановићем препознаје значај спорта, а то значи и да препознаје значај здравља и здравог одрастања деце. „Циљ данашње манифестације под слоганом „Играј за здравље, дрога јок бре!“ јесте промоција спорта, здравог начина живота и дружења. Желимо да нове генерације учимо спортском духу, као и да укажемо колико је физичка активност важна за здравље. Уколико велики број нас својим личним примером покаже да поштујемо и подржавамо праве вредности, створићемо бољи свет за будуће генерације“, казао је Китановић.
Испред Одбора за превенцију болести зависности и борбу против верских секти обратила се Валентина Аксентијевић Митровић и рекла да је овај одбор „у предлогу градоначелника др Горана Цветановића, о већем промовисању здравих стилова живота, препознао потребу да превентивне активности о штетности злоупотребе дроге треба усмерити у том правцу и не само на школску популацију, већ и на целу друштвену заједницу.“
Тако су Одбор и Град дошли на идеју, а на основу расположивих ресурса на територији града Лесковца, огранизују такмичење у „Играма на води“ – објављено је на званичном сајту Града Лесковца.

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor