Svečani prijem za Ninu Stanisavljević, koja drži brojne rekorde u plivanju

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Данас је у Свечаној сали Града Лесковца организован свечани пријем за младу девојку која својим талентом и трудом надалеко слави свој град Лесковац и Пливачки клуб Дубочица. Реч је о Нини Станисављевић, пливачици која поседује огроман потенцијал, спортски дух и таленат. Захваљујући набројаним квалитетима, али и великом труду и жељи за успехом, она држи преко 70 државних рекорда, недавно је оборила сениорски рекорд Нађе Хигл на такмичењу у Будимпешти, друга је у Европи у дисциплини 50 краул, а прва је у свету међу пливачима свог узраста.
Градоначелник Лесковца, др Горан Цветановић је изразио понос и задовољство што се Лесковац дичи оваквим раскошним талентима, рекавши да ће локална самоуправа увек пружати несебичну подршку младим људима који својим успесима доприносе промоцији свог града, као и здравих стилова живота, спортског духа и фер борбе. С тим у вези ради се на обезбеђивању оптималног окружење за бављење спортом у смислу инфраструктуре, места за тренирање, али и рекреативно бављење спортом, а стимулише се и сарадња школа и локалних клубова.
„Лесковчани су поносни на све Нинине успехе и помно прате сва такмичења на којима она учествује. Она и други успешни спортисти нашег града пружају добар узор и позитиван модел понашања нашој деци, јер су најбољи промотери здравог, спортског духа. Из тог разлога настојимо да пружимо подршку свој нашој деци која остварују запажене резултате на спортским такмичењима широм света.“
Градоначелник је казао да прати Нинину каријеру од почетка, када је била девојчица и истакао да је она ове школске године кренула у први разред Гимназије и да поред запажених спортских резултата, не запоставља ни образовање и успех у школи. Нина и сви млади ће увек имати несебичну подршку града, јер су сви становници Лесковца поносни на њих.
Нина Станисављевић захвалила се градоначелнику на позиву и подршци, додавши да ће наставити да представља град у најбољем светлу, како у школи тако и у спорту, додавши да се најлепше у животу осећала када је недавно оборила рекорд Нађе Хигл, стар 10 година.
Иначе, Нина Станисављевић је прошлогодишња добитница Октобарске награде, а Град Лесковац је ове ове године за спортске клубове из свог буџета издвојио 60 милиона динара, у односу на 18 милиона динара колико је издвајано за спорт пре преузимања одговорности др Горана Цветановић. Од ове суме 3.610.000 динара се издваја за Пливачке клубове Дубочица и Лесковац – објављено је на званичном сајту Града Лесковца.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: