Vlasotince: Otvorena izložba Aleksandra Radičevića u Galeriji Kulturnig centra

Loading

VLASOTINCE  – Umetnost je verovanje da se nismo samo mimoišli. Umetnost je verovanje da smo se maker jednom istinski dodirnuli kao slučajni putnici u pretrpanom tramvaju u Minhenu koji vodi nikud i ma kuda – rekao je dečiji pisac Stefan Tićmi otvarajući izložbu slika mladog umetnika Aleksandra Radičevića sinoć u Galeriji Kulturnog centra u Vlasotincu. Britva, pelin korablje – naziv je njegove prve samostalne izložbe u rodnom mestu.
Direktor Kulturnog centra Boban Dimitrijević rekao je da ova ustanova verni pratilac umetnika na ovim prostorima. „Kulturni centar ovom izložbom nastavlja da podržava mlade i talentovane umetnike, pomažući im tako da se uključe u kulturni i umetnički život Vlasotinca“,  rekao je Dimitrijević.
Aleksandar Radičević je rođen u Vlasotincu, osnovne i master akademske studije završio na Fakultetu likovnih umestnosti u Beogradu, a trenutno studira na Fakultetu likovnih umestnosti u Minhenu. Prošle godine izlagao je samostalno u Beogradu, a od 2017. do 2019. učestvovao je na više grupnih izložbi. Izložba Britva, pelin, korablje biće otvorena naredne dve nedelje – javila je agencija Publika.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor