Centar za stručno usavršavanje u Leskovcu: Otvorena 10. Evropska noć istraživača

Loading


ЛЕСКОВАЦ – У Центру за стручно усавршавање у Лесковцу данас је отворена 10. Европска ноћ истраживача која се ове године одржава под слоганом „Десета ноћ, кроз знање даје моћ“. Ова установа је у понедељак започела обележавање Недеље истраживача бројним активностима и радионицама. Данас, на званичном отварању Европске ноћи истраживача, говориле су директорка Центра за стручно усавршавање у образовању Емина Јовановић и члан кабинета градоначелника Лескова Милица Ристић.
„Као што и сам слоган ове ноћи каже, овогодишња манифестација свим посетиоцима ће пружити нешто ново… Нова сазнања, нове вештине, информације, пријатељства и изазове. Организовање не би било могуће без подршке Центра за промоцију науке, Града Лесковца, бројних пријатеља и сарадника“, рекла је Јовановићева.
Милица Ристић, која је у име градоначелника Лесковца др Горана Цветановића, пожелела добродошлицу свим истраживачима и гостима цитирајући Николу Теслу и казала да својим знањем и радом подижемо снагу српства у свету. „Европска ноћ истражиовача ове године се обележава у 29 градова, а Град Лесковац трећи пут узима учешће у овој научној ноћи. Пропулзивним карактером сарадника, ова манифестација добија на значају и постаје препознатљива, док се број младих укључен у овој ноћи све више повећава. На овај начин ми показујемо колико је важно улагати у науку коју град децидно валоризује. Отварањем Научном клуба омогућили смо доступним бројне програме за младе, за научнике, а самим тим и да се љубав према науци ствара постепено“, објављено је на званичном сајту Града Лесковца.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor