Vlasotince: OŠ “Siniša Janić” prva u okrugu priključena programu EU pod nazivom Erasmus+

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – Основна школа “Синиша Јанић” – Власотинце прва је школа у Јабланичком округу која је прикључена међународном програму Европске уније под називом Ерасмус+. Програм предвиђа и обезбеђује финансирање пројеката за сарадњу у областима образовања, младих и спорта.
Ерасмус+ склапа транснационалну сарадњу са образовним институцијама и организацијама широм Европе, са циљем да се премости јаз које настао између понуде и потражње тржишта рада у Европи.
У најширем смислу, програм Ерасмус+ у области образовања има приоритет да унапреди и подржи развој свих нивоа обаразовања, ојача везе између формалног, неформалног и информалног учења, оснажи везу образовања са светом рада, створи додатне вредности за европски простор образовања, повеже земље чланице у дефинисању образовних политика.
КА1 пројекти мобилности у оквиру програма Ерасмус+ за запослене у школама и предшколским установама односе се на мобилност наставног и ненаставног особља у циљу стицања искустава учења и/или држања наставе у другој држави.
“Због наведеног циља, петоро запослених из наше школе ће у Прагу, у Чешкој, од 2. до 7. фебруара наредне године, присуствовати почетној едукацији у својству представника школе партнера. На овај начин руководство школе даје нову димензију подршке професионалном развоју запослених, побољшању знања страних језика, разумевању других култура и земаља учесника, јачању веза између формалног и неформалног образовања, стручног оспособљавања, запошљавања и предузетништва и признавању кометенција стечених кроз учење у иностранству”, каже Горан Митић, директор ОШ“Синиша Јанић”.
После едукације, полазници ће имати обавезу да стечено знање пренесу осталим запосленима како у овој школи, тако и у другим школама у циљу ширења идеја међусобног повезивања и усклађивања стандарда образовних система широм Европе – преноси лист Власина.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: