Narodna biblioteka „Desanka Maksimović: Veče leskovačkih i vlasotinačkih pesnika

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – Европски дан језика (26.9) био је тек добар изговор да се окупе песници из Лесковца и Власотинца, и да своје дружење зачине стиховима. У Галерији Библиотеке, у петак, 27. септембра, тражило се место више, и са пажњом су се слушале песме и приче, чији су аутори те вечери били присутни. Њихова читања и рецитали награђивани су аплаузима и одобравањем, што нам је још једном посведочило да Власотинце има однеговану публику, која воли да дође и испрати интересантна литерарна дешавања.

Лесковачки песници: Верица Баторовић Божовић, Данило Коцић, Драгомир Радовановић, Љиљана Јањић, Љиљана Миленковић Такић, Зоран Јовановић Јајински и Јелена Јанковић били су пријатно изненађени бројношћу публике која је дошла да их види. Вероватно су зато били посебно надахнути у казивању својих дела, па је вече трајало дуже од планираног.
Образ власотиначког песништва бранили су Срба Такић и ученици Гимназије „Стеван Јаковљевић“, који су се осим рецитовањем представили и певањем, уз пратњу гитаре. Њима су били упућени посебно велики аплаузи: Мињи Царић, Сашки Јанковић, Мили Митић, Милени Крстић, Петри Диманић, Слађану Стојиљковићу и Предрагу Петковићу.

Овом приликом желимо да искажемо посебну захвалност професорици Сузани Пешић, која је радила са овом талентованом групом, и њеној колегеници и сарадници у овом настојању да се јаче пригрли лепа писана реч, Ивани Павловић. Признање овим путем исказујемо и Ирени Петровић, професорици српског језика у Основној школи „Браћа Миленковић“, која је довела групу својих ученика из Доње Ломнице и Шишаве – објављено је на званичном сајту Народне библиотеке „Десанка Максимовић“.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: