Leskovac: Podeljeni ugovori interno raseljenim licima sa Kosova i Metohije

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Данас су у свечаној сали Града Лесковца подељени уговори о помоћи интерно расељеним лицима са Косова у виду грађевинског материјала за завршетак започете градње или адаптацију неусловних стамбених објеката, који је намењен породицама интерно расељених лица са Косова са пребивалиштем у Лесковцу. Овај програм је обухватио 8 породица породица у укупној вредности од 2.752.940,00 динара, 95% овог износа је обезбедио Комесеријат, а 5% Град Лесковац. Појединачни пакети су у вредности од 211.000,00 до 550.000,00 динара и добитницима ће материјал бити испоручен одмах након поделе уговора.
Присутнима се обратио градоначелник Лесковца др Горан Цветановић захваливши им на томе што су баш Лесковац изабрали за свој град: „Једна од највећих пошасти у историји човечанстава- напуштање огњишта због ратова, нажалост није заобишла ни нашу државу. Осећам дубоко поштовање према патњи, снази и храбрости свих људи који су доживели ту несрећу да морају напустити своје куће и домовину. Град Лесковац и Република Србија истрајно заступају политику солидарности и разумевања тешкоћа са којима се расељена лица сусрећу. Посвећени смо пружању подршке и интегрисању избеглица у наш систем јер ови храбри, упорни, истрајни и достојанствени људи могу умногоме да допринесу развоју нашег града. Зато ћемо и у будућности наставити са програмима подршке и оснаживања како би се трајно решио проблем расељених породица.“
Господин Милош Васовић, протерано лице са Косова и Метохије из села Грмова код Косовске Митровице, родитељ четворо деце и седморо унучади, захвалио се градоначелнику и Граду Лесковцу, као и представницима Комесеријата за избеглице и интерно расељена лица на осећају среће и љубави због оваквог вида подршке. Он је истакао да се у Лесковцу осећа сигурно, јер су га Лесковчани прихватили од првог дана и додао: „Ја се надам и верујем себи и својим пријатељима по судбини да ћемо на време испунити услове уговора и завршити започето чиме ћемо доказати да се рад и труд господина градоначелника и људи из повереништва исплатио“, објављено је на званичном сајту Града Лесковца.

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: