Medveđa: Održana prva radna sednica Opštinskog veća posle lokalnih izbora

Loading

MEDVEĐA – Na prvoj sednici Opštinskog veća, koja se održava danas, nakon konstituisanja, članovi  su doneli odluku o imenovanju sekretara ovog organa. Predložen je Miroslav Stanković, koji je i izabran za ovu funkciju. Članovi veća razmatrli su zahteve za prevoz na Međunarodni sabor Srba u Valdanju, kao i zahtev Tehničke škole “Nikola Tesla” za finansijsku pomoć u realizaciji maturske ekskurzije.
Odluka o imenovanju članova Opštinskog veća, inače, doneta je na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Medveđa održanoj 9. oktobra ove godine.

Izvor: Radio Medveđa

Извештај Информативне службе СО Медвеђа

Конститутивна седница новог сазива Општинског већа одржана је данас, 15. октобра. Одлука о именовању чланова Општинског већа донета је на конститутивној седници Скупштине општине Медвеђа на којој су за чланове Општинског већа изгласани: Драган Кулић, Момчило Драшковић, Драган Милићевић, Влада Бабић и Милош Филиповић.

Чланови Општинског већа, по функцији су и председник општине Небојша Арсић, који председава Општинским већем, као и заменик председника општине, Горан Ивановић.

На почетку заседања председник општине Медвеђа, честитао је члановима Већа на избору и у име свих још једном се захвалио на указаном поверењу, додавши да ће заједно дату функцију обављати часно и коректно, у складу са законима и Статутом општине, а пре свега у интересу свих грађана.

На првој седници, након конституисања, чланови већа су донели одлуку о именовању секретара овог органа, за коју је предложен и изгласан Станковић Мирослав. По дневном реду одлучивано је по захтеву Техничке школе за финансијску помоћ у реализацији екскурзије матураната ове средње школе, као и по захтеву за обезбеђење превоза поводом учествовања на Међународном сабору Срба у Валдању.

Председник општине и преседавајући Општинским већем, након завршене седнице изразио је задовољство избором нових чланова већа као и конструктивним радом и одлучивањем, истичући да се пред њима налазе велики изазови на плану унапређења живота грађана општине Медвеђа.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor