OŠ „Siniša Janić“ – Vlasotince: Obeležen Dan škole dodelom nagrada

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – Низом активности, ученици и колектив Основне школе “Синиша Јанић” 14. октобра обележили су Дан школе. У јутарњим сатима ученици су положили цвеће, у дворишту школе, на спомен бисту „Синиши Јанићу“, првоборцу и организатору устанка.

Свечана седница и централни део програма одржан је у поподневним сатима. Све је било у свечарском духу, овај пут посебно због повратка у реновиране посторије матичне школске зграде. Свечаност је почела државном химном, а потом су присутне поздравили чланови рецитаторске секције како нижих тако и виших разреда. Школски хор је својим наступом и извођењем пригодног репертоара за ову прилику свечаности дао посебну ноту.

Директор школе Горан Митић је кроз кратку видео презентацију присутнима показао који су све радови изведени на школској згради и дворишту школе током претходне школске године. За ново лице школе директор Митић је уручио захвалнице најзаслужнијима: Зорану Тодоровићу, председнику општине, Владимиру Коцићу, помоћнику председника општине, који је радио на пројекту, Бојани Гажо, представнику Канцеларије за управљање јавним улагањима Владе Србије, Милошу Коцићу, одговорном пројектанту, као и одговорним лицима задуженим за реализацију радова, Драгану Стаменковићу, шефу градилишта и Мирославу Ранђеловићу, надзорном органу. Овом приликом захвалнице за несебичну подршку током реализације пројекта директор Митић је  уручио и Светлани Коцић, директору Основне школе “8. октобар”, Миливоју Ђорђевићу, директору Техничке школе и Драгиши Поп Илићу, директору Гимназије „Стеван Јаковљевић“. Захвалнице су добили и људи доброг срца и донатори који су помогли да школа добије нов намештај: Зорану Васиљковићу, власнику ГП “Власина Инжењеринг”, Горану Васиљковићу, власнику ГП “Класика”, Марку Васиљковићу, власнику ГП “Домарц”, Миодрагу Гавриловићу, власнику пекаре МГ, Драгану Николићу, власнику “Сигматранса” и Владици Стојановићу, власнику предузећа “Цементни производи”.

У име награђених захвалио се председник општине Зоран Тодоровић, истичући да је у протекле три и по године реализовано око 70 пројеката, те је један од најприоритетнијих био управо реконструкција Основне школе „Синиша Јанић“, све у циљу модернизације и стварања што бољих услова за живот и рад ученика .

“Како смо успели да реализујемо овај пројекат и створимо што боље услове за рад ученика у школи надам се да ћемо тако стварати и услове за ученике који иду у друге школе. Реконструисаћемо и другу градску осмогодишњу школу, а наставићемо и среконструкцију зграде Техничке школе, односно Гимназије”, рекао је, између осталог, председник Тодоровић.

Свечаност је настављена уручивањем награда најуспешнијим ученицима на ликовном и литерарном конкурсу поводом Дечје недеље и победницима традиционалног школског квиза “Свезналице”. Најуспешнији на ликовном конкурсу били су: Слободан Миладиновић (7/3), Константин Миљковић  (2/1), Наташа Миленковић  (4/2). На литерарном конкурсу награђени су Доротеја Илић (7/3), Петра Ранђеловић (3/3) и Нина Тасић (8/4). По први пут, у протеклих двадесетак година, две екипе поделиле су прво место у школском квизу “Свезналице”. Једну екипу чинили су ученици Вук Станковић, Ања Ђокић, Марко Шушулић и Јована Вукадиновић. Другу екипу чинили су ученици Дуња Пешић, Матеја Миленковић, Александар Алексић и Александар Ристић.

Шлагворт вечери био је уручивање престижних награда Ђак генерације за претходне две школске године. Наиме, ова ласкава титула за школску  2017/18. годину није уручена Нађи Ранђеловић, због реновирања школе. Награда Ђак генерације за 2018/19. уручена је Анђелији Јовановић. О раду и успесима које су оне постигле током свог школовања говориле су њихове разредне старешине. Да саме нису постигле своје успехе, да су у тајне школовања и откривању својих афинитета, већ да су за то заслужне и њихове учитељице и професори сложиле су се обе ученице – објављено је на сајту Културног центра Власотинце.

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor