Violeta Aleksić: „Generalna proba“, nagrađeni roman trećeg konkursa „Čitalački maraton“

Loading

ЛЕСКОВАЦ -У Вуковој задужбини, 17. септембра, одржана је свечана конференција поводом проглашења победника трећег конкурса за необјављени роман намењен читаоцима од 11 до 14 година. Овај конкурс је сегмент друштвено одговорне акције Читалачки маратон коју је подржало Министарства просвете, науке и технолошког развоја са циљем да се наставници српског језика у основним школама подстакну да формирају читалачке клубове и да стимулишу ученике да читају додатну литературу.

Стручни жири који су чинили књижевни критичар Петар Арбутина, Драгана Ћећез Иљукић, Крсте Поповски и наставници српског језика, имао је тежак задатак да од приспелих радова одабере пет романа који ће чинити треће коло едиције Читалачки маратон.

Међу награђеним романима је и роман Генерална проба, наставнице српског језика Виолете Алексић. Првенац наставнице Виолете говори о проблемима одрастања. Главна јунакиња романа је Маша која под притиском личне одговорности, полагања мале матуре, неким чудом, а чуда постоје, успева да прошета до прошлости и детињства својих родитеља и схвата да ствари нису увек онакве како су јој представљене. По речима аутора, Маша је одлична у школи, живи у срећној породици, све је у најбољем реду, али… одрастање има своје демоне са којима се она бори.
Честитамо наставници Виолети на успеху! – наводи се на званичном сајту ОШ „Светозар Марковић“.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor