Leskovac: Gradonačelnik Goran Cvetanović predstavio projekte od 2012-2019. godine

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић данас је у Свечаној сали Града Лесковца окупљеним медијским екипама представио реализоване пројекте у граду у периоду од 6.11.2012. до 6.11.2019. односно данашњег дана. Том приликом, нагласио је да поносно стоји пред својим суграђанима, с обзиром на то да су његови сарадници и он Лесковац при преузимању одговорности затекли у лошем стању, а да се данас, након седам година руковођења градом, види велики напредак.

„Претходних седам година јесмо радили вредно и не стидимо се наших резултата. Поносни смо на њих. На сваки милиметар наших путева, сваки квадратни метар нове фасаде на нашим школама, свако новоотворено радно место, млади таленат који смо наградили, пољопривредника коме смо помогли, на свако дете које смо усрећили, манифестацију којом славимо нашу културу и традицију… Поносни смо на све пројекте, у свим областима, јер је већина њих годинама или деценијама бивала запостављена, а ми нисмо, нити ћемо икада запоставити било који сегмент важан за живот наших суграђана“, рекао је градоначелник данас.

„У град улажемо, јер град зна да врати на најбољи могући начин. Он је инспирација нама и многима. Зато и страни инвеститори улажу у њега, постаје центар индустрије какав је некада био, мотивише и домаће инвеститоре, и са свима нама наш гард полако, али сигурно расте. Лесковац је данас једно велико градилиште, једна велика нада, за нашу садашњост, али још важније, за будућност. За наше младе и децу, будућа покољења. Све што радимо радимо због њих, да им оставимо стабилне темеље и јаке стубове да и они наставе да граде још стабилније, просперитетније и боље друштво. Бити на челу једног од највећих градова у Србији је велика част и признање, али, сложићете се и велика одговорност. Зато моји сарадници и ја користимо све расположиве ресурсе да од Лесковца направимо добро место за живот и верујем да у томе барем делимично успевамо“, додао је градоначелник и своје излагање завршио набрајајући пројекте чија је реализација у току и који ће у скоријој будућности бити реализовани у Лесковцу.

Цветановић је говорио о ОШ „Јосиф Костић“ и градском тргу на којима ће радови започети идуће недеље, у вредности од 60, односно 223 милиона динара. „Добра вест је да је једна од најважнијих саобраћајница за наш крај, улица Симе Погачаревића од Лесковца до Власотинца, у процесу реконструкције. Радови у вредности од 283,3 милиона динара увелико трају и очекиван рок за завршетак је септембар 2020. године“, нагласио је Цветановић и осврнуо се и на чињеницу да је 95% радова прве фазе у вредности од 5 милиона евра, од укупне суме од 21 милиона евра, на Општој болници Лесковац завршено и најавио да ће марта идуће године кренути друга фаза радова у вредности од 15 милиона евра када би требало да крене и набавка опреме у вредности од 6 милиона евра. Градоначелник је додао да је ће по одобрењу Министарства здравља кренути и радови на зградама Служби за физикалну медицину и пнеумофтизиологију.

Пре обраћања градоначелника окупљенима у Свечаној сали приказан је филм о улагањима у Лесковцу у претходних седам година – објављено је на званичном сајту Града Лесковца.

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor