Narodna biblioteka Vlasotince: Aplikacija mCOBISS na mobilnim telefonima

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – У Народној библиотеци “Десанка Максимовић” организовано је упознавање гимназијалаца са могућностима које пружа апликација mCOBISS  на мобилним телефонима који имају андроид оперативни систем. Ова апликација омогућава читаоцима да претражују библиотечку грађу, да резервишу књиге и продужују рок позајмице.

Са гимназијалцима су биле професорке српског језика и  књижевности Сузана Пешић и Ивана Павловић и професорка Биљана Пиповић, која поред енглеског језика, од прошле године предаје и предмет Језик, медији и култура.

По речима професорке Биљане Пиповић, овакве едукације су веома важне за ученике који су изабрали предмет Језик, медији и култура. Циљ овог предмета  је развијање и унапређивање комуникацијских вештина, развој медијске културе и усвајање културних образаца који ће ученицима омогућити сналажење у савременом свету. Тако да се ова едукација потпуно уклопила у програм овог предмета.

У доба паметних телефона, када људи све ређе користе рачунаре, творци програма COBISS су за библиотекаре и кориснике развили верзију mCOBISS прилагођену мобилним уређајима. Са овом апликацијом омогуђен је приступ информацијама у преко 180 библиотека у Србији, било када и са било ког места”, истиче Александар Николић, књижничар у Позајмном одељењу Народне бибилиотеке – преноси лист Власина.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: