Leskovac: Hram Svetog Simeona Mirotočivog u naselju Dubočica

Loading

ЛЕСКОВАЦ – На велики православни празник Митровдан, градоначелник Лесковца др Горан Цветановић је посетио храм Светог Симеона Мироточивог у насељу Дубочица. Изградња овог храма је започела 2005. године, због недостатка средстава је стопирана, а онда поново настављена 2014. године. Тренутно су у току подополагачки радови на солеји и у олтарском простору. Градоначелник је данас истакао да се из буџета града издвајају значајна средства за улагање у верске објекте и изградња ове цркве је приоритет и да ће из буџета за 2020. годину 10 милиона динара бити уложено у овај пројекат.

Бетонирање пода и увођење подног грејања су успешно завршени и пре времена, тренутно се постављају мермерне плочице мозаика, а очекује се да ће ови радови бити приведени крају до фебруара 2020. године.

„Као што видите ради се о нечему импресивном, о нечему што остављамо покољењима, јер желимо да оплеменимо овај простор. Следеће године ћемо завршити највећи део радова када ћемо почети са осликавањем фресака и партерним уређењем“,рекао је градоначелник.

Старешина цркве, свештеник Звонимир Живковић,захвалио се граду и градоначелнику у своје име, у име свештенства и у име верног народа и додао: „Ово је само делић лепоте који остављамо за вјек и вјекова нашем граду. После храма Светог Саве у Београду, храм Светог Симеона Мироточивог заблистаће истим сјајем и истом лепотом што град Лесковац заслужује.“

Извор: Званични сајт Града Лесковца

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: