Lebane: Svečanom sednicom i dodelom nagrada obeležen Dan opštine

Loading

ЛЕБАНЕ – Свечаном седницом СО и доделом награда, Лебане је прославила свој дан, као и Дан ослобођења у Другом светском рату. Како је истакао председник општине Лебане Иван Богдановић, прекретница развоја Лебана била је отварање погона турске фирме Лебантеx, која је отворила нова радна места за 160 радника  и дала шансу младим људима. Он је додао да је овај инвеститор дошао у Лебане на иницијативу председника Србије Александра Вучића који је подржао развој овог дела Србије и иницирао да се Царичин град стави под заштиту УНЕСКА, што ће омогућити даљи развој.

Богдановић је подвукао да се као млад човек не боји критика, јер оне помажу да се боље мисли и предузимају одлуке. Он је додао да су његова врата отворена за све иницијативе, а нарочито за младе и образоване људе који су будућност и Србије и Лебана.

Ове године у складу са политиком подстицања младих талентованих људи, општина Лебане уручила је новембарске похвале уз новчану награду младима који су остварили одличне резултате на пољу образовања, културе и спорта, а посебно радује чињеница да је међу њима и 11 доктораната са просеком изнад 9 који се школују на свим факултетима у Србији и ван њених граница. Новембарске повеље припале су предузећу Путеви, Сталној конференцији градова и општина и фирми ,,Мак интернационал“.

У име награђених младих и талентованих људи захвалила се је Теодора Младеновић која је истакла да ће ово бити подстицај за даљи рад и стручно усавршавање. У име  предузећа ,,Мак интернационал“ , Милош Стевановић казао је да је општина Лебане пример како се остварује сарадња са привредницима.

На Свечаној седници Скупштине општине Лебане приказан је кратак филм о инвестицијама у овом месту.Овој свечаности присуствовали су председници и представници свих општина Јабланичког округа, свештеници Српске православне цркве, као и представници војске и полиције, а уметничком делу програма наступила је етно певачка група из Лебана, као и Културно уметничко друштво Јабланичко коло – преноси Инфо центар југа.

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: