Печењевце: Извршена енергетска санација ОШ „Вука Караџић“

Loading

ЛЕСКОВАЦ, ПЕЧЕЊЕВЦЕ – Путем пројекта „Радимо за бољу будућност деце 2“ у вредности од 5 милиона динара извршена је енергетска санација објекта Основне школе „Вук Караџић“ на којој је 2016. године комплетно замењена столарија, саниран санитарни чвор и изграђено 10 тоалета са више од 4 милиона динара.

Градоначелник Лесковца, др Горан Цветановић, посетио је данас са својим сарадницима школу и подсетио на улагања у истурена одељења: „Важно је поменути да смо током 2008. године, када сам први пут обављао функцију градоначелника, у изградњу издвојеног одељења ове васпитно-образовне установе у Брејановцу уложили 8 милиона динара, као и да смо, у то време, изградили издвојено одељење у Разгојни и за то издвојили 26 милиона динара. Малишани у школи у Чекмину добили су модерну школу, двориште и ограду у шта смо уложили 5,6 милиона динара, од свих истурених одељења ове школе, остало је само одељење у Живкову. Директор школе и његови сарадници су направили нови пројекат, али је тамо 17 ученика, без тенденције повећања деце, а вредност пројекта је велика. Потребно је урадити ревизију пројекта, да се уреде таван и учионице и да се постави столарије из лесковачке Опште болнице“ , нагласио је градоначелник.

„Тежимо ка томе да сва деца са територије града Лесковца имају једнаке услове за школовање, било да су школе у самом градском језгру или у руралној средини, било да имају 10 или 1000 ученика“, истакао је градоначелник Цветановић и додао да улагање града у овај пројекат износи 700 хиљада динара.

Директор школе Славиша Николић захвалио се градоначелнику на свим улагањима у школу и додао да деца имају одличне услове за рад и најавио замену столарије, плоче и крова у истуреном одељењу у Живкову, чиме ће се заокружити уређење ОШ „Вук Караџић“ у Печењевцу.

Приликом посете школи ученицима првог разреда подељен је приручник „Пажљивкова правила у саобраћају“ – преноси званични сајт Града Лесковца.

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: