Дом здравља Лесковац: Обележена лекарска слава Свети Козма и Дамјан

Loading

ЛЕСКОВАЦ – У Свечаној сали Дома здравља Лесковац, у присуству великог броја лекара, медицинског особља и гостију, обележена лекарска слава Свети Козма и Дамјан. Овогодишњи домаћин славе др сци. мед. Горан Цветановић, градоначелник Лесковца, славу је предао др Слађани Цветановић, начелници Дечјег диспанзера Дома здравља у Лесковцу.
„Уваженим колегама и колегиницама честитам славу. Желим вам пуно здравља, среће и успеха у даљем раду. Менаџмент болнице и Дома здравља су заједно са нама увек ту да решавају све проблеме и превазилазе све препреке и ја се надам да у нама видите добре сараднике. Захваљујем прошлогодишњем домаћину др Горану Станојевићу, начелнику Службе за патологију, који ми је предао славу и желим пуно среће докторици Цветановић која је будући домаћин славе#, рекао је овогодишњи домаћин, градоначелник Цветановић.
Председник Окружне подружнице Српског лекарског друштва у Лесковцу и начелник Службе за урологију др Милан Петровић такође је честитао славу: „Српско лекарско друштво већ 28 година успешно обележава данашњи дан захваљујући домаћинима који увек увеличају овај празник. Када смо са обележавањем славе почели, 1992. године, тек неколицина лекара је присуствовала томе, а последњих година, посебно данас смо у великом броју, и надам се да ћемо наставити са том традицијом.“
Обред пресецања славског колача водило је свештенство лесковачке цркве и протојереј Марко Адамовић који је након тога честитао славу и казао да су браћа Козма и Дамјан именом Господњим лечили најтеже болести и изгонили демоне из људских душа.
„Они су били светило свима у свету, зато се ми молимо њима да они исцеле болести наше. И сваког дана ми призивамо име Божје да нам да снагу, а вама лекари поготову јер је ваш посао и дужност веома одговорна. Животи многих људи зависе од вас и вашег знања, зато нека вам Господ дарује снег да будете хранри и јаку и издржите свако искушење које вас сналази“, поручио је протојереј Адамовић – преноси званични сајт Града Лесковца.

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: