Leskovac: Usvojena odluka o saradnji sa Opštinom Vračar

Loading

LESKOVAC – Gradsko veće Grada Leskovca danas je usvojilo odluku o uspostavljanju Saradnje između gradske Opštine Vračar i Grada Leskovca. Saradnja sa gradskom Opštinom Vračar uspostaviće se u oblastima od zajedničkog interesa koje su definisane Sporazumom koji će biti potpisan.
Gradsko veće predložilo je Skupštini Grada Leskovca da usvoji navedenu odluku nakon čega bi predsednk Opštine Vračar prof. dr Milan Nedeljković i gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović potpisalio Sporazum o saradnji čime bi Leskovac postao bogatiji za još jedan bratski grad, odnosno opštinu.
Izveštavajući po ovoj tački na današnjoj sednici Gradskog veća, gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović govorio je o Opštini Vračar i rekavši da u njoj živi oko 60 hiljada stanovnika, da se na njenoj teritoriji nalaze brojne značajne institucije poput Narodne biblioteke, Zavod za zaštitu spomenika, Srpske književne zadruge, Zavoda za transfuziku krvi kao i najveći pravoslavni hram na Balkanu hram Svetog Save.
„Predsednik Opštine Vračar prof. dr Milan Nedeljković i ja smo pokrenuli inicijativu da se uspostavi saradnja između našeg grada i Opštine Vračar radi ostvarivanja zajedničkih ciljeva. Naše zajedničko uverenje je da ćemo uspostavljanjem veze podstaći saradnju institucija u oblasti kulture, privrede. Obrazovanja, turizma, sporta i u drugim oblastima od zajedničkog interesa“ kazao je gradonačelnik na današnjoj sednici Gradskog veća.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: