Leskovac: Akcija pošumljavanja zelenih površina u Spomen parku

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Одељење за заштиту животне средине започело је спровођење акције пошумљавања јавне зелене површине Спомен парк и зоне зеленила за шта је издвојено око милион динара. У оквиру ове акције, која је почела јуче, биће засађено 180 дрворедних садница јавора, јасена, црног бора и храста, садница старих 7 година.

На конференцији за медије обратила се Марија Рајковић, члан Кабинета градоначелника: „Да очување животне средине није само пука форма у нашем граду већ да има своју суштину показују бројне акције које организујемо: акција уређења јавних површина и уклањања депонија викендом преко пошумљавања, едукативних програма и радионица. “

„Данас у ствари природи дајемо оно што јој припада и шаљемо једну важну поруку широј јавности – да је обавеза свих нас да сачувамо природу како би она сачувала нас јер ми планету Земљу нисмо наследили од својих дедова и очева него смо је позајмили од својих потомака“, додала је Рајковићева честитавши том приликом свој деци њихов дан, Светски дан права детета у нади да ће се са својим школама и родитељима прикључити акцији зарад лепше и здравије будућности свих нас.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor