Primer za ugled: Biljana Pipović, profesorica Vlasotinačke gimnazije, najbolji nastavnik bivše Jugoslavije

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – Неко је рекао: „Награда значи да ваш рад оставља траг“ и ја се тако осећам. Титулу коју су ми доделиле колеге за ентузијазам, инвентивност, креативност и мотивосаност је баш због тога значајна, јер су мој рад препознали они који су и сами изузетни. Награду видим и као подстицај за даљи рад и као сигнал да сам на правом путу. И планирам да тако наставим иако живимо у друштву где се образовање не цени довољно и није баш на врху приоритета који брину о будућности наше деце, Биљана Пиповић, професорица енглеског језика у власотиначкој Гимназији „Стеван Јаковиљевић“ поводом проглашеwа за једну од 45 најбољих професора на подручју некадашње Југославије по оцени Асоцијације најбољих наставника Југославије и једина је у Јабланичком округу која је добила оваколаскаво признање.

Професорици Биљани Пиповић ове године уручена је и Октобарска награда општине Власотинце за постигнуте резултате у раду са ученицима, добитник је три Националне ознаке за квалитет међународних eTwinning пројеката и два Европске ознаке за eTwinning пројекте у школској 2018/2019. години које додељује Европска комисија за образовање.
Иначе, Асоцијацију најбољих наставника Југославије, пре три године, основали су наставнци са простора некада заједничке државе. Годишње се расписује конкурс. Они који задовоље више од 10 критеријума постају њени пуноправни чланови, а они са више од 20 су пуноправни и проглашавају се за најбоље наставнике.

– Трудим се да својим ученицима пружим све што имају и они у великим центрима, првенствено, да се не осећају другачијим што су из малог места и да имају све оно што имају њихови вршњаци. Можда је у том смислу чак и боља мала средина, јер се брже успоставе контакти са надлежним институцијима за реализацију пројеката, каже професорица Пиповић, некадашња у ченица Лесковачке гимназије, која је студирала на Нишком универзитету и по завршетку студија није имала дилему да ли да се врати на југ или крене ка неком великом центру.

-Могла сам да се запослим у другом граду, али ја хтела сам да радим у Власотинцу, у Гимназији са фантастичним ученицима и могу вам речи да уживам у свом послу и успеху мојих ђака. Пратим њихов рад на студијама и врло сам поносна на генерације које су изашле из наше школе, каже професорица Биљана Пиповић.

Професорица Биљана Пиповић истиче да се ниједног тренутка није покајала што ради у образоваљу, у Власотинцу. „Није проблем што млади одлазе у већа места у Србији, него што одлазе у иностранство и увек негде осетим тугу због тога, али се надам да ће се то стање променити.“

НАПОМЕНА: Пројекат – Лепша страна мога завичаја: Власотинце

Овај садржај је део пројекта који је суфинансирала општина Власотинце. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.“ (члан 5. Уговора о додели средстава из буџета општине Власотинце)

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: