Milica Ivanović, glavna urednica agencije JUGmedia: Zbog uvreda, tužiću Živojina Stefanovića

Loading

ЛЕСКОВАЦ –  Позната лесковачка новинарка Милица Ивановић, главна и одговорна уредница агенција „ЈУГмедиа“ и дописница „Бете“ и „Блица“, одлучила је да коначно тужи Живојина Стефановића, некадашњег председника општине Лесковац и начелника Јабланичког округа, али и својевремено најутицајнијег члана СПС у Лесковцу.

Подсетимо, на адресе појединих лесковачких новинара година се из „утицајних политичких кругова“ упућују тешке оптужбе, али оно што се недавно догодило на конференцији за новинаре опозиционих странака, чини се, тешко се, може и описати, а поједини наводи – нису за штампу.

Овога пута мета напада била је, пре свих, Милица Ивановић, уредница лесковачке агенције „ЈУГмедиа“, дописница „Бете“ и „Блица“ и ТВ К-1 које је Живојин Стефановић, некада најближи сарадник Слободана Милошевића, председник општине Лесковац и начелник Јабланичког округа, а сада одборник у Градској скупштини испред Радикалне странке, назвао напогрднијим речима.

„Социјалиста или радикал, Живојин Стефановић већ 20 година јавно износи лажи на мој рачун, а реч је искључиво о клеветама и увредама због којих ћу га после прекучерашњих увреда коначно тужити, каже за Милица Ивановић, добитник бројних награда за новинарски рад. Она истиче, такође, да је Стефановић на прес конференцији јавно више пута прозвао „шефицу“ ЈУГмедие, алудирајући да му је палила кућу и да је потплаћена од првог човека Лесковца да пише лажи о њему.

„Иако у позним годинама, сасвим је извесно да Стефановић нема психичких сметњи. Заправо је веома луцидан, и он ове лажи и клевете смишљено годинама пласира на конференцијама за новинаре. Ћутим две деценије, не бранећи се, јер знам да ми је савест чиста, да му нисам плалила кућу током великих протеста 1999. године, јер том чину нисам ни као новинар присуствовала, нити било кога подстрекивала, већ осуђивала у својим текстовима, а у дугој новинарској каријери нисам никада била потплаћена ни са једним јединим динаром, а камо ли са 5.000 евра како је тврдио господин Стефановић“, истиче Милица Ивановић, добитник бројних новинарских награда.

По речима наше саговорнице, Живојин Стефановић, који је, иначе, у јавности познат по надимку „Жика Жмигавац“, данас је маргинализована политичка личност, али у време његовог политичког зенита, сви новинари, а било их је мало, који нису били чланови Социјалистичке партије Србије или Југословенске левице, или њени симпатизери, буквално су прогањани.

„Подсећам јавност да у време владавине СПС-а, тачније последњих пет година њихове владавине, ниједан новинар, који је радио за такозване опозиционе медије, а међу њима и ја, никада није могао да добије њихову изјаву, јер је то било забрањено из централе странке. На самом почетку бомбардовања Србије, односно 25. марта 1999. године, Стефановић ме, гостујући у емисији Телевизије Лесковац, која се емитовала уживо, назвао издајником за шаку долара и локатором и то само зато што сам у Бети објавила истиниту вест да су војни резервисти протестовали испред тадашњег седишта војног гарнизона у центру Лесковца. Након те изјаве, а тада се Телевизија Лесковац веома гледала и била утицајан медиј, настао је пакао не само за мене, него за целу моју породицу. Прећено ми је да ће ми бити бомба бачена на кућу и да ће ми страдати деца.“, присећа се Ивановићева.

Каже да је и после прве и после друге претње писала писма и пријаве, али да нико од надлежних, који су несумњиво били под контролом Стефановића, није реаговао.

„Када су и јавне и претње у четири ока кулминирале, руководство агенције Бета позвало ме да извесно време проведем у Београду, страхујући за мој живот. Прихватила сам тај позив, спаковала се увече, али се током ноћи предомислила, јер нисам могла да оставим децу саму са супругом. Када се бомбардовање завршило, и после извесног времена дошле друге странке на власт, и преко ноћи почеле на силу да избацују поједине директоре из предузећа, као што су Пијаца и Здравље, прва сам објавила вест о томе. И одмах сам стекла непријатеље код нових власти. На Стефановића, и његове претње, престала сам да мислим, иако је мени и мојој породици нанео велико зло“, наводи Ивановићева.

На суду ће морати да докаже како сам му ја то палила кућу и мораће да докаже како сам и на који начин наводно потплаћена да пишем против њега. Иначе, ја уопште не пишем о њему, зато што је просто медијски незанимљива личност. Ако се нешто о њему и појави на страницама „ЈУГмедие, то заправо излази из пера мог заменика Драгана Маринковић кога је недавно такође вређао, а мени поручио да могу да му п**** к****, о чему поседујемо и аудио запис. И због тога ћу га тужити“, закључује Милица Ивановић.

Како је на порталу ЈУГмедие објавио Драган Маринковић, заменик главне уреднице ЈУГмедие, Стефановић је непозван дошао на конференцију за новинаре, коју је организовала уједињена лесковачка опозиција поводом изградње трга у центру града. Упитан шта заправо мисли о томе, почео је да вређа новинаре. „Ово је Месковизија (Меско је надимак градоначелника Лесковца др Горана Цветановића), са њим нећу да разговарам“, казао је Стефановић упирући прстом у власника локалне Телевизије К-1. После тога се обратио мени. „Немојте ви мене ништа да питате, нека дође твоја шефица да ми поставља питања. Продана душа. Добили сте 5.000 евра, па сад пишете свашта. Ако хоћете да ме протерате из Лесковца, поднесите захтев“, казао је Стефановић, а неколико присутних новинара је негодовало, али не и представници опозиције, који су били присутни на конференцији за штаму – истиче Маринковић.

Фото: Милица Ивановић (фото лична архива)

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: