Vlasotince:  Jedinstveno upravno mesto za kvalitetnije usluge građanima

Loading

VLASOTINCE – Opština Vlasotince jedna je od šest lokalnih samouprava koje su posredstvom Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave dobile sredstva za formiranje jedinstvenog upravnog mesta. Reč je o mehanizmu za pružanje brže i kvalitetnije usluge građanima.

-Sada kad u Uslužnom centru podnesete, recimo zahtev za određeni dokument, morate kasnije, po završetku obrade tog zahteva da idete u drugu kancelariju da biste dobili dokument. Uvođenjem jedinstneog upravnog mesta, vi konačni dokument dobijate na istom mestu gde ste i podneli zahtev – objašnjava koordinator projekta Marinko Đorđević.

Praktično, uslužni centar treba da se preobrati u jedinstveno upravno mesto, a građani da ne lutaju od kancelarije do kancelarije. Za to je neophodno da se rekonstruiše prostor, nabavi dodatna oprema, osavremeni postojeća IT oprema i uvedu novi servisi. Sve to trebalo bi da bude završeno u drugoj polovini 2020.godine, dodaje Đorđević.

Opština Vlasotince dobila je 6,5 miliona dinara, a pored nje sredstva za formiranje jedinstvenog upravnog mesta dobili su i Kuršumlija, Stara Pazova, Užice, Gornji Milanovac i Rača.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor