Лесковац: 26. Међународни шаховски турнир слепих и слабовидих лица

Loading

ЛЕСКОВАЦ – У кристалној дворани “Грош” отворен је 26. Међународни шаховски турнир слепих и слабовидих лица поводом Међународног дана особа са инвалидитетом. Турнир ће трајати 8. децембра у организацији Окружне организације слепих и слабовидих Лесковац. Учествује преко 38 шахиста из Србије и региона.

Турнир је отворио и први потез извео Милан Стојковић, помоћник градоначелника који је притом казао: „Овакви догађаји добра су прилика за дружење и склапање нових пријатељстава, јер се на овај начин доприноси социјализацији, веома важној за особе за инвалидитетом. Чињеница да Организација слепих и слабовидих у Лесковцу постоји 70 година вредна је дивљења. Зато смо и овде, да вас и данас подржимо као што то чинимо годинама.“

Присутнима се обратио и председник Окружне огранизације слепих и слабовидих Лесковац Миливоје Ђокић који се захвалио, истакао да из године у годину долази све већи број такмичара и подсетио да се овај турир одржава поводом Светског дана особа са инвалидитетом и да је ово један од најмасовнијих турнира.

Турниру је присуствовао и председник Савеза слепих Србије Милан Стошић, председник Националног спортског Савеза слепих и слабовидих Србије Петар Врањковић, као и Жарко Селковски, председник Савеза слепих Северне Македоније.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor