НАЛЕД: Резултати на очувању културног наслеђа у Србији

Loading

ЛЕСКОВАЦ, БЕОГРАДУ среду 25. децембра 2019. са почетком у 10 часова (зграда Владе Србије, Српски салон), Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Министарство културе и информисања и НАЛЕД представиће резултате заједничких активности на очувању културног наслеђа као покретача локалне економије и најавити даље планове у овој области.
Годину за нама обележили су значајни помаци у реализацији иницијативе “1.000 жена” у оквиру које су жене из руралних подручја ангажоване на изради традиционалних рукотворина као протоколарних поклона. Потписано је заједничко упутство два министарства којим се осигурава поштовање просторних и урбанистичких планова уз очување културног и историјског наслеђа и расписан конкурс “Градови у фокусу” намењен ревитализацији инфраструктуре у области културе.
На конференцији ће бити представљени планови за увођење института чувара традиције на локалу (“живи чувари баштине”) и припрема номинације за стављање ћилима из Србије на листу UNESCO, а биће презентована и нова поставка рукотворина у Српском салону, који заједно са Војвођанским салоном у згради Покрајинске владе представља јединствено место за пријем страних делегација.
На скупу ће говорити потпредседница Владе Републике Србије проф. др Зорана Михајловић, министар културе и информисања Владан Вукосављевић, председница СКГО и градоначелница Сомбора Душанска Голубовић и извршна директорка НАЛЕД-а Виолета Јовановић.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: