Наташа Ђокић Живковић именована за директора Туристичке организације

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – У наставку седнице Скупштине општине Власотинце, започете 20. децембра, одборничка већина усвојила је одлуке о локалним комуналним таксама, накнадама за коришћење јавних површина и економску цену боравка деце у вртићима, у којој родутељи учествују са 20 одсто. Донета је и одлука о учешћу грађана у буџетском процесу кроз спровођење пројекта Заједно до циља, чиме ће грађани, како је рекао координатор Маринко Ђорђевић, моћи да учествују у доношењу одлуке о реализацији одређених пројеката важних за заједницу. За ову одлуку гласало је 39 од 40 присутних одборника у сали.

Одборници су дали сагласност на план и програм рада Општинске управе, а начелник Маријан Станковић нагласио је и да ће се у 2020. почети формирање електронске архиве и уредити архивска грађа у сарадњи са Историјским архивом Лесковца.

-Циљ нам је и да у наредној години формирамо просветну, буџетску и спортску инспекцију, у складу са законом – рекао је Станковић говорећи о новинама у раду.

Највише дискусије било је на тему програма рада ЈКП Водовод, а опозициони одборник Жарко Костић предложио је и да се формира тим који ће наћи решење за ефикасније пословање овог предузећа које, између осталог, кубури са великим рачунима за струју. Дирекотр „Водовода“ Звонко Илић је одборницима поделио папир на коме је стајало где су потрошена средства од ранијег повећања новчаног капитала овог предузећа, који је и на овој сендици увећан за 10 милиона.

Одборници су дали сагласност и на план и програм рада ЈКП Комуналац, Народне библиотеке „Десанка Максимовић“, Културног центра, СРЦ Власина, Центра за социјални рад, Туристичке организације и Штаба за ванредне ситуације. Усвојили су измену финансијског плана Дома здравља за чије је пословање похвала било и од стране опозиционих одборника, али и примедби да треба обновити опрему.

Одборник Покрета за Власотинце Наташа Милосављевић рекла је да је у Служби физијатрије обновљена апаратура и да су осим сале за корективни гимнастику, која много значи деци са деформитетима кичменог стуба, од великог значаја и апарати за ултразвучну и вакуум терапију. Председник општине Зоран Тодоровић навео је да ће се део опреме обновити кроз одређене пројекте у којима учествује Дом здравља.

Наташа Ђокић Живковић именована је за директора Туристичке организације, а до сада је на овој функцији била вршилац дужности, а усвојено је и решење о престанку функције општинском правобраниоцу.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor