Vlasotinačko žensko pevačko društvo: Novogodišnji koncert

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – Новогодишњи концерт Власотиначког женског певачког друштва организован је у галерији Културног центра. Приредиле су ове вредне даме досте добре музике, прегршт стихова Душка Трифуновића, Душка Радовића, Борхеса, Виславе Шимборске и све то здравицом завршиле. Ово је био савршен начин да суграђанима честитају предстојеће празнике.
Публика је уживала у песмама: Маријана, Девојко мала, Крај језера, Пред Сенкином кућом, Мила мајко, Јовано, Не лудуј Лело, Невернице, Косовски божури и јеврејској народној песми Хава Нагила. Поред извођења ових ванвременских песама, програм је употпуњен поезијом коју су казивале Ивана Краинчанић, Жаклина Стефановић и Марина Марковић.
Од публике су се чланице хора опростиле речима Душка Радовића “Видећете, то ће бити лепа и важна година… Када се поново сретнемо , 31. децембра, нећемо се познати, јер ћемо сви бити већи, лепши и паметнији…“
Успеле су ове вредне даме да пренесу позитивну енергију на публику, да разгале душу и развеселе срца, да лепим музичко-поетским дешавањем у децембарско предвечерје употпуне претпразничну атмосферу. Овог пута чланице Власотиначког женског певачког друштва наступиле су у музичкој пратњи Братислава Валчића, Владана Марића и Благоја Костића – преноси лист Власина.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: