Лесковац: Први новогодишњи концерт ромске музике у хали „Партизан“

Loading

ЛЕСКОВАЦ – У пуној хали „Партизан“ организација Ромска обнова сарадња и алтернатива – РОСА из Лесковца по први пут је синоћ организовала новогодишњи концерт ромске музике, хуманитарног карактера.

Концерт је отворио градоначелник Лесковца др Горан Цветановић: „Драго ми је да сам вечерас са вама и да заједно исписујемо странице историје нашег града јер смо се по први пут окупили како бисмо у сусрет Новој години уживали у традиционалној ромској музици. Још ми је драже што вечерашњи концерт има хуманитарни карактер. Музика оплемењује и спаја добре људе, на звук ромских песама нико није имун јер оне покрећу посебно расположење. Искрено се надам да ће ова манифестација постати део културне понуде нашег града и да ће следеће године привући још већи број посетилаца“, казао је градоначелник Цветановић, честитавши предстојеће празнике.

Музички програм употпунили су: Латино Бенд са својим солистима, Прва труба Гуче 2019. Елвис Бајрамовић са својим оркестром, Ромска музичко-поетска група, Бојан Шабановић, Слободан Батјаревић-Цобе, као и гости изненађења – објављено је на званичном сајту Града Лесковца.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: