Студио образовања “Знање пет”: „У сусрет Новој години – заједно“

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – Студио образовања “Знање пет” поводом новогодишњих и божићних празника организовао је поделу пакетића деци оболелој од карцинома. Поред пакетића, за малишане је приређена позоришна представа под називом “У сусрет Новој години – заједно”.

Представу су извели полазници курса глуме, који се организује у Студију образовања “Знање пет”.
“Циљ нам је био да новогодишњу чаролију пренесемо и малишанима оболелим од ове тешке болести, да се овде дружимо са њима, да разменимо емоције, да их развеселимо. Текст представе написали су наши мали глумци, јер у оквиру часова глуме радимо на промоцији лепог говора и писања тако да су ове девојчице инспирисане предстојећим празницима написале текст представе па није било тешко поделити улоге. Поред учења глуме, трудимо се да укажемо деци колико је важно квалитетно провођење слободног времена кроз креативне радионице јер она тако граде самопоштовање и самопоуздање, а овог пута показују и хуманост”, каже Јасмина Митровић, едукатор у овој школи.

Поред пакетића, деца су добила ваучере за бесплатно похађање часова енглеског језика, који важе и за осталу децу из породице. “Колега Саша Цветковић часове енглеског језика држи ученицима и одраслим полазницима, док ја радим са предшколцима. С обзиром да они не знају да пишу, ми енглески језик учимо кроз песму, игру и глуму. Важно је да часови за најмлађе полазнике буду што занимљивији, јер деца на тај начин лакше уче, брже усвајају речи и богате свој речник, заправо кроз игру они са лакоћом веома озбиљно уче ”, каже Татјана Рајковић, филолог за енглески језик и књижевност.

Ова школа је недавно добила признање за иновативно изучавање страних језика, а признање је стигло и за чување културне баштине власотиначког краја.

Миљана Ишљамовић је искористила ову прилику да најави први међународни фестивал за децу у области литерарног стваралаштва под називом “Свако је дете украс планете” – преноси лист “Власина”.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor