Gradonačelnik dr Goran Cvetanović preporučuje knjigu Stefana Tićme „Ja sam Akiko“

Loading

LESKOVAC – Prvi čovek Leskovca Goran Cvetanović kaže da ljubav prema pisanoj reči nosi iz najranijih godina školovanja, da ne stiže mnogo da čita poslednjih godina, ali da redovno obnavlja svoju biblioteku. Ovogodišnji izbor Petera Handkea za laureata Nobelove nagrade zaintrigrao je Cvetanovića, pa kaže da je nabavio nekoliko njegovih knjiga. Poslednja koju sam pročitao je Golmanov strah od penala koju bih toplo preporučio vašim čitaocima. To je priča o savremenom čoveku, klopci zvanoj otuđenost i potrazi za smislom – naveo je Cvetanović za Južne vesti.

Svako se u životu vraća nekim knjigama, a za Cvetanovića to su Znakovi pored puta i Zlatno doba Leskovca. Prva zato što predstavlja zbirku mudrosti o životu kojoj se okrenem u teškim trenucima u neku ruku za savet, a više zato što se kroz njegove reči vidi da su problemi i nedoumice sa kojima se danas susrećemo bili oduvek aktuelni, da se sve u životu da rešiti i da ne postoje bezizlazne situacije. Što sam stariji to mi više prija ova knjiga – rekao je Cvetanović.

Druga je delo o industrijskom procvatu Leskovca i slavnoj prošlosti Malog Mančestera, kako su nekad zvali Leskovac. Pored brojnih istorijskih činjenica ova knjiga obiluje fotografijama starog Leskovca i autentičnim pričama koje svedoče o posvećenosti, trudu i marljivosti naših predaka koji su od male turske kasabe sagradili industrijski i ekonomski centar Evrope – odgovorio je Cvetanović.

I leskovački gradonačelnik dodao je jednu bonus preporuku, za najmlađe i mlade roditelje, leskovačkog autora Stefana Tićmija i njegovu knjigu Ja sam Akiko.

Izvor: Južne vesti

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: